Indlægget indeholder reklame i form af links til de adventsgaver og julegaver, der er nævnt.

Jeg går ind for at give adventsgaver og julegaver, der bliver brugt. Gaver, der ikke kommer til at stå at fylde eller samle støv på en hylde. Og gerne gaver, der har flere formål. Sådan har jeg det med grej generelt: det skal gerne kunne bruges til mere end én ting og derved spare plads i rygsækken.

Jeg har samlet nogle forskellige bud på adventsgaver og julegaver til friluftsliv. Her kan du få lidt inspiration til, hvad friluftsmennesket kan blive glad for, der ligger under træet.

Adventsgaver til friluftsmennesket

Du skal aldrig gå ned på mad og snacks, når du er på tur. Jeg er vild med Adventure Food, som jeg synes, har gode råvarer i deres frysetørret mad og det smager rent faktisk af noget. Min favorit er Chicken Curry (reklamelink).

Når du skal røre rundt i posen med det frysetørrede mad, er en almindelig spork ikke helt lang nok. Du får i hvert fald fedtede fingre. Det kan du undgå, hvis du bruger en længere eller foldbar spork, som for eksempel den her fra MSR (reklamelink).

Hvis du ikke lige befinder dig i nærheden af birketræer, hvis bark er genial til optænding af bål, må du ty til andre metoder. Jeg har gerne en ”tændpind” med i rygsækken, når jeg er på tur. Just in case. Og jeg synes, de brænder helt fint. Du kan finde Light My Fire TinderSticks her (reklamelink).

Får vi en isvinter – eller i hvert fald en rigtig kold vinter – kan det være rart at kunne varme fingrene hurtigt. Det er der mange tricks til, men der findes også en hurtig løsning. Nemlig de her håndvarmere (reklamelink). Hvis du har svært ved at holde varmen i soveposen, kan de også være gode.

Du kan læse mine bedste tips til at holde varmen om natten lige her > > >

Jeg gør, hvad jeg kan for at passe på planten og ikke bruge for meget plastik eller generelt bruge mere, end jeg behøver af alting. Jeg faldt over den her vaskepose, der samler mikroplasten i posen, som du kan smide ud med skraldet bagefter. Så ender det ikke i havet. 

Læs også: Plastikaffald hører ikke til i naturen > > > 

Læs også: Sådan reducerer du dit forbrug af plastik > > >

Jeg kan godt lide at have styr på mine ting i rygsækken – eller kajakken for den sags skyld. Og det har jeg nemt med pakposer. De vandtætte pakposer (reklamelink) er praktiske til alverdens ting og sager – også til dit førstehjælpsgrej, hvis det ikke kommer i en drybag i forvejen.

Her fik du nogle bud på adventsgaver, som kan falde i god jord hos friluftsmennesket. Enten til én du holder af eller måske nogle af gaverne skal på din egen ønskeseddel?

Julegaver til friluftsmennesket

Er du vild med mikroeventyr, ligesom mig? Tager du også på mikroeventyr en enkelt dag uden overnatning?

Så er den her rygsæk (reklamelink) perfekt til netop det formål. Her er der plads til en varm trøje, madpakke, snacks og termokanden. Jeg bruger også min som arbejdstaske.

På kroppen

Størstedelen af kroppens varme forsvinder ud gennem hovedet og det er derfor en god idé at have en hue på hovedet. Men det vidste du jo godt i forvejen. Det er heller ikke sjovt at fryse om hænder og fødder. Bliver du først kold om hænder eller fødder, bliver resten af kroppen også kold. Det kan du undgå med et par gode sokker (reklamelink) og et par inderhandsker (reklamelink). Inderhandskerne kan du bruge i dine almindelige handsker eller luffer. De kan også bruges alene, når du har brug for fingerfornemmelserne til at pakke din rygsæk og grej ud. Eller til efteråret, hvor det ikke helt er vantevejr endnu, men dog lidt køligt for fingrene alligevel.

Mens vi er ved snakken om at fryse, må jeg lige slå et slag for uld. Uld er simpelthen det bedste inderlag, du kan anskaffe dig.

Læs her om uldens fantastiske egenskaber > > > 

Jeg kan varmt anbefale SmartWools uldundertøjsserie, der er dejlig behagelig af have på og som har nogle lækre detaljer. Det fås til både mænd – overdel (reklamelink) og underdel (reklamelink) – og kvinder – overdel (reklamelink) og underdel (reklamelink).

Anmeldelse af SmartWool undertøj > > >

Kender du det, at du har varmen, mens du vandrer og når du stopper og holder en pause, kommer du til at fryse? Det er rigtig vigtigt, at du får et varmt lag på, mens du står stille i pauserne. Et af mine bedste beklædningskøb er Patagonias Nano Puff Hoody. Det er et rigtig godt bud på et mellemlag, der kan bruges både vinter og ydersæsoner. Den fås til mænd (reklamelink) og kvinder (reklamelink), og med og uden hætte. Det er en smagssag, om du vil have hætte i eller den bare er i vejen. Jeg synes, det er rart, fordi det er en ekstra beskyttelse til hovedet, når vinden binder.

Læs her, hvorfor beklædning i pauserne er vigtig > > > 

Lær, hvad trelagsprincippet er og hvorfor det er optimalt i naturen > > >

Grej til måltiderne

Vil du gerne lidt ned i vægt, når det kommer til kogegrej, er en lille, let og kompakt brænder (reklamelink) måske noget for dig. Du kan nemt koge vand og der er også plads til en gryde med mad til to personer.

Apropos termokande i rygsækken, så har jeg (synes jeg selv) verdens bedste termokande – en Thermos (reklamelink). Den holder theen (eller kaffen, hvis du er på dét) varmt i hundrede år. Og så er den også pæn at se på. Jeg har den også med på arbejde. På den måde kan jeg lave en lækker kande the hjemmefra og slipper for de kedelige thebreve fra kantinen.

Sovegrej

Min tresæsoners sovepose, og sommersoveposen for den sags skyld, er med dun. Dun varmer og giver en fornemmelse af at ligge med en almindelig dyne. Dejlig vamset og lun. Dun har dog ikke særlig godt af at blive vådt. Derfor har jeg, inspireret af min veninde, købt en drybag, som samtidig er en kompressionspose. Nemlig den her Ultra Sil Compression fra Sea to Summit (reklamelink). På den måde holder jeg min sovepose tør, samtidig med at den kan komprimeres og ikke fylder alverden i rygsækken. Smart!

Selvom det ofte er primitive overnatningssteder, jeg benytter mig af, er det nu rart med lidt luksus. Den der lille ekstra ting eller detalje, der gør det lidt lækkert. Netop derfor kan jeg ikke undvære min hovedpude. Den er guld værd. Det er bare ikke det samme at fylde en pakpose med tøj og bruge den som hovedpude. Og hovedpuden her fylder og vejer vitterligt ingenting. Det er (reklamelink) pladsen og de 114 gram værd.

Hvad står der på din ønskeseddel?

Lad os inspirere hinanden, for måske er du faldet over en super fed ting, som vi andre simpelthen heller ikke kan undvære. Lad mig høre i kommentarerne.

De bedste julehilsner,

Maria