Teknologiens mange inspirationskilder

Der findes en del hjemmesider med brugbar information, når det kommer til friluftsliv og naturoplevelser. Der er alt fra kort over områder, placeringer af shelters, bålsteder, teltpladser, arrangementer i naturen osv.

Du kender sikkert mange af dem, men in case you don’t, så kommer der en liste med nogle stykker af dem herunder.

Ud i naturen

Hjemmesiden Ud i Naturen er bygget op som et kort, der samler tilbud ude i den danske natur. De har alt fra overnatninger, ruter og motion, seværdigheder, vinterlege og arrangementer, som er listet op. Under hver kategori er der yderligere kategorier og der er virkelig et hav af muligheder. Alt hvad hjertet begærer!

2016-08-26-07-32-21

Vil du gerne finde en ny telt- eller bålplads (som jeg har skrevet om i dette indlæg), kan du klikke dig frem til lige præcis dét, og finde pladser over hele landet. Ved hvert sted er der en kort beskrivelse, hvordan du finder derhen og ind imellem er der også billeder. Billeder kan også findes på Instagram ved at søge efter det specifikke hashtag, som hører til den enkelte teltplads, der er beskrevet i teksten.

Her kan du læse lidt mere om Naturstyrelsens koncept bag “Ud i Naturen” og hvilke apps de anbefaler, som er lavet på baggrund af “Ud i Naturen”-løsningen.

Shelters i Danmark

App’en “Shelter” er skabt af to vildmænd med vestjydske rødder dybt i naturen og bygget op på Naturstyrelsens “Ud i Naturen”. Her kan du finde stort set alle de shelters, der er i Danmark og specificere din søgning ud fra faciliteter. Fx bålplads, drikkevand, kanotilgang, kørestolsegnet og adgang for heste.

Shelter kan downloades til Android og iOS.

Skåneleden

455Jeg er vild med Skåneleden og som Københavner er det et perfekt udflugtssted for en weekend i det fri, som er lidt anderledes end Danmark og alligevel dejlig tæt på.

Du kan finde al den information, du har brug for, som vedrører ruteplan-lægning, ændringer ift. årstid og billeder, på hjemmesiden.

Du kan også købe et fysisk kort, hvis du har brug for det. Alt efter hvor hardcore du er til det svenske, kan du vælge at få vist hjemmesiden på engelsk.

Vil du gerne have de enkelte kort og informationerne på din telefon, er der lavet en app: “Vandra i Skåne”, som kan downloades til Android og iOS.

Hærvejen

Kunne du godt tænke dig at vandre en længere rute, men har ikke mulighed for en tur på Caminoen? Så er Hærvejen er oplagt mulighed! Smuk natur, varierende terræn og forskellige niveauer og længder på ruterne.

2016-05-05-09-12-40

Hærvejen starter i Viborg og går både nord- og sydpå. Det er op til dig, hvor du vil starte og slutte. Hvor lang tid du vil eller har mulighed for at bruge på det og hvad formålet skal være.

Du kan downloade app’en til Android og iOS, hvor det er muligt at downloade de dele af kortet, du skal bruge, så det ikke tager for meget plads på eller strøm fra telefonen, mens du er af sted.

Jeg håber, det giver inspiration til nogle nye ture og mulighed for lidt afveksling i dine turmønstre.

Er der nogle hjemmesider eller app’s, du kan anbefale?

De bedste julehilsner, Maria