Den virtuelle verden bugner med apps. Der er apps til alting. Også til friluftsliv. Jeg har samlet en oversigt over de apps, som jeg har glæde af, når jeg skal på tur og er af sted. De kan allesammen noget forskelligt og kan være rare at have ved hånden, selvom jeg så vidt muligt er offline, når jeg er på tur.

Apps til brug i naturen – lige i lommen på dig

Shelter

Den gratis app “Shelter” er sponsoreret af 55*Nord og Friluftsrådet. “Shelter indhentet sine oplysninger fra Ud i Naturen. Her er utrolig mange shelters samlet og på kortet kan du finde et shelter lige der, hvor du befinder dig. Når du klikker ind på det enkelte shelter, står der lidt om det, hvor det er placeret, hvordan du finder derhen og hvilke faciliteter der findes. Det er rart at vide, om der er muldtoilet, vand eller bålplads.

Geocaching

Verdens største skattejagt finder du lige her. Et fællesskab hvor du kan finde millioner af skatte, gemt over hele verden. Du kan læse mere om geocaching her. Appen guider dig til, hvordan du finder din første skat. Der er tips og vejledninger til geocaching. Du kan logge alle de skatte, du finder og det er en oplagt måde at opdage nye områder, hvor du bor eller opleve en ny by, du besøger. App’en er gratis, men du kan også købe en premiumversion, som giver blandt andet adgang til nye og forbedrede værktøjer til at finde skatte, premium skatte og mulighed for at oprette lister til offlinebrug.

Vild Mad

Her kan du få hjælp til at finde spiselige planter i naturen. App’en fortæller dig, hvad der er i sæson netop nu og hvor du finder de lækre sager. Der er også opskrifter med brug af spiselige planter i naturen. Det er en rigtig fin måde at komme i gang med at sanke på, da du har alle oplysninger lige ved hånden.

112 app

Efter min mening er den her app et must! Uanset om du dyrker friluftsliv eller ej. Skulle du eller andre komme til skade, sender 112 app’en din position til alarmcentralen. Du kan få hjælp og redde liv, selvom du står midt i skoven, selvom du ikke aner, hvor du er henne eller hvad den nærmeste vej hedder. Skynd dig at downloade app’en, den er ganske gratis. 

Du kan læse mere om 112 app’en her > > >

Hærvejen

Med denne app har du kort over Hærvejen lige ved hånden – også når du er offline. Her guides du blandt andet til seværdigheder, overnatning og spisesteder. Der er mere end 500 kilometer vandrerute og 450 kilometer cykelrute at tage fat på. Undervejs kan du få information om Danmarkshistorierne, du kommer forbi på din vej.

YR

Specielt når man bor i Jylland, er YR er genial norsk vejr-app, der efter min mening er ret præcis i forhold til andre vejr apps. App’en indeholder en 48 timers varsel med animeret vejrforhold, hvor du slider på skærmen for at flytte tidspunktet på dagen. Der er en tabel med langtidsvarsel, grafer med detaljer om blandt andet vind og har vejrinformation om 10 milliioner steder i verden. Prøv den – jeg er i hvert fald vild med den!

Hvilke apps bruger du i naturen?

Skriv gerne i kommentarfeltet, så vi alle kan blive inspireret.

De bedste hilsner,

Maria