Det er okay at være grim – naturen dømmer hverken dig eller dit udseende

Jeg er ikke en person, der går ufattelig meget op i alverdens makeupprodukter. Så ville bloggen her handle om noget andet end friluftsliv! Men jeg elsker at dulle mig op en gang imellem. Tage en lækker kjole, som sidder lige som den skal. Iføre mig et par stiletter, selvom de ikke er helt så behagelige at gå i som mine trailsko… – men stiletter ser bare lidt mere elegant ud til en kjole, right? Tage lidt ekstra makeup på og håret kan jeg ikke gøre så meget ved, for krøllerne har deres eget liv. Men jeg kan sætte det mere festligt op end til daglig.

Naturen stiller ingen krav: Klar til barnedåb i ny kjole

Fra James Bond gallapremiere til mudder i Sverige på 12 timer

Jeg nyder at ‘dresse up’. Men jeg kan virkelig også godt lide at være grim. At stå ud af soveposen og lade håret stå. Bevidst lade være med at tage et spejl med i skoven. For hvad skal jeg bruge det til? – lige borset fra at placere kontaktlinserne korrekt…

Forrige år gik jeg fra den ene yderlighed til den anden, da jeg fredag aften var til gallapremiere på den nye James Bond-film og næste morgen kl. 6.30 hoppede i vandrestøvlerne. Lidt af en kontrast!

Naturen stiller ingen krav: Fra den ene yderlighed til den anden

Jeg elsker at være i naturen. Tisse bag et træ eller en busk. Lave nr. 2 på et muldtoilet. What comes in must come out – ja, også når du er i naturen! Ikke gå i bad i flere dage. Blive beskidt og lugte af bål. Have det tøj med, som jeg går i, plus et par ekstra overdele, nogle ekstra sokker og måske et par underbukser, alt efter hvor længe jeg er af sted.

Spis, gå, sov, repeat

Det er en fantastisk følelse, ikke at skulle træffe nogle valg hver morgen. Ikke skulle tage stilling til noget som helst. Andet end at spise, gå, sove. Det eneste jeg skal, er, at stå ud af soveposen. Tage en ren t-shirt på – eller i hvert fald en tør. Tage bukserne fra i går på. Lave morgenmad – havregrød as usual. Pakke rygsækken – se her, hvad jeg pakker i min rygsæk – og så gå. Og fortsætte med at gå. Holde en pause i ny og næ, spise nogle snacks, fylde vand på flasken. Spise frokost og hvile fødderne. Finde et sted at slå telt op, hvis der ikke er noget shelter eller det er optaget. Lave bål og aftensmad. Og sove. Repeat. Helt simpelt og enkelt. Uden besvær, ingen bøvl.

Naturen stiller ingen krav: Svedig og ildelugtende, men jeg har det godt

The simple life

Summa summarum: Livet i naturen er, efter min mening, enkelt. Du skal ikke forholde dig til andet end dine basale behov for næring, komme af med det igen samt finde ly for natten. Kom ud i naturen og nyd livet. Det er skønt med et frirum, hvor du ikke behøver at tage hensyn til andre end dig selv.

Hvad nyder du mest ved at være ude i naturen?

Tak fordi du læste med!

De bedste hilsner, Maria