Det er ikke sikkert, du kender Cheryl Strayed, men du har nok hørt om “Wild”. Bogen og filmen der handler om en ung kvinde, der begiver sig ud på Pacific Crest Trail, uden nogen erfaring med at vandre. Cheryl Strayed er den person, bogen omhandler og filmen er baseret på. Hun er en stor inspiration og i det her indlæg kan du læse mere om hende.

 

Cheryl Strayed, kvinden bag best-selleren

Cheryl Strayed er født i 1968 og havde en barsk opvækst, hvor hun som ung begyndte at tage stoffer for at dulme smerterne i livet. På et tidspunkt bliver det for meget for Cheryl og hun vælger at prøve kræfter med Pacific Crest Trail. Hun har aldrig vandret før og det skal lige siges, at Pacific Crest Trail er 4.265 km. lang og går fra Mexicos grænse til Canadas grænse.

Cheryl Strayed holder foredrag, workshops og skriver bøger. Du kan følge Cheryl Strayed på Facebook, Instagram, Twitter og læse mere på hendes website.

WILD – bogen og filmen

I 2002 udgav hun bogen Wild: From lost to found on the Pacific Crest Trail. Bogen er nu oversat til 30 forskellige sprog og i 2014 blev bogen filmatiseret. Jeg var inde og se den til forpreimeren med en veninde fra vandreklubben. Det er en helt fantastisk film og jeg får tårer i øjnene hver gang, jeg ser den. Det er utroligt, hvad naturen kan gøre ved mennesket. Hvordan naturen kan få mennesket helt i ro, ned i gear og finde tilbage til, hvad der er vigtigt i livet. Jeg synes, det er fantastisk at se, hvordan Cheryls liv har været rigtig svært og virkelig op ad bakke. Men mens hun går Pacific Crest Trail, finder hun langsomt sig selv igen og bliver et helt menneske. Det lyder måske lidt skørt, men naturen gør altså noget godt. Uanset hvad du har været igennem og hvor du er i livet.

Cheryl Strayed har også udgivet disse bøger:

  • Torch, 2012
  • Tiny Beautiful Things: Advice on Love and Life from Dear Sugar, 2012
  • Brave Enough, 2015

Bøgerne kan købes her.

Tak fordi du læste med. Jeg håber, det har inspireret dig til at komme ud af døren og af sted på vandretur.

Du behøver dog ikke at lægge ud med 4.000 kilometer!

Det kan sagtens gøres i mindre omfang og få kilometer.

Det handler om at få fornemmelsen af eventyr, hvilket mikroeventyr er et rigtig godt eksempel på.

 

Læs også: Alene på tur i det fri

Hvornår har du fået følelsen af at være på eventyr?

De bedste hilsner,

Maria