En dokumentar om natur får mig helt ned i gear. Men dokumentarer kan gøre mange ting. Give dig ny viden. Få dig til at undres eller vække interesse. Få dig til at tage din livsstil op til overvejelse. Jeg nyder at se en dokumentar, der giver mig stof til eftertanke. Som har nogle smukke naturscener med. Her får du mine top 6 dokumentarer, jeg har set og kan anbefale.

Dokumentar om natur – havet, koraler og dyreliv

Chasing Coral er en dokumentar, der giver en klump i halsen. Den handler om koralrev og klimaforandringer. Koralrev, der engang var farverige og levende, men som nu dør hen stille og roligt. Jeg har dykket i Australien og det var en fantastisk oplevelse. Derfor gør det også ondt, at koralrevene er ved at svinde ind. Det er en interessant dokumentar, der i den grad giver stof til eftertanke.

A Plastic Ocean er meget relevant i disse tider, hvor vores plastikoverforbrug virkelig er i fokus. Det er en dokumentar, der viser, hvad det gør ved dyrelivet, at vi bruger og smider så meget plastik væk. Trods de sørgelige udfald for dyrene, er der stadig nogle smukke steder med i dokumentaren. 

Plastik forsvinder aldrig > > >

Sådan mindsker jeg mit forbrug af plastik > > >

Why Sharks Attack handler om de fantastiske skabninger, der er dybt misforstået, blandt andet på grund af en skrækfilm. Da jeg boede i Australien, dykkede jeg som sagt en del og stort set hver gang stødte jeg på hajer. Det er ingen hemmelighed, at det var med et hjerte, der hamrede løs i halsen og en kamp om at holde styr på vejrtrækningen, jeg hoppede i det dybe hav første gang. Men som dokumentaren og forskning viser, så angriber hajer ikke ud af det blå. Det er ydre omstændigheder som skumringstid og sælkolonier, der får hajen til at tage en bid for at smage, om man er en fisk. Er hajen stor, bliver biddet derefter og derfor kan folk ende med at dø. Se den og dan din egen mening om de fascinerende skabninger.

Serier om natur

Kurs Mod Fjerne Kyster er måske Danmarks mest sete serie. Jeg har i hvert fald min andel i det, da jeg nok har set den 3-4 gange efterhånden. Jeg bliver draget af den enestående verden, vi lever i. Mikkel Behas behagelige stemme gør heller ikke noget skidt for serien. Hvis du skal ned i gear, er det her serien for dig. Natur, eventyr og kultur – elsker det!

Verden Belyst viser forskellige steder i verden fra forskellige vinkler. Det er kendte fotografer, der viser verden med deres øjne i det meste fortryllende billeder og videoer. Det er balsam for sjælen. Der er to sæsoner og mine favoritter er Undervandsverdenen (sæson 1), Den Hellige Natur og Misforståede Rovdyr (sæson 2).

Planet Earth findes på NetFlix – i hvert fald den første, der blev lavet. Vi købte den nye på BluRay i 4K, som er helt ubeskrivelig at se på det store tv. Måden de har kunne optage dyrene, så seeren kommer helt tæt på, er virkelig unik. Det er serien, hvor du ikke skal tænke. Her kan du bare smække benene op og nyde, lade sig drømme hen og se nogle dyr og landskaber, du ellers ikke ville.

Hvilken serie eller dokumentar om natur er din favorit?

De bedste hilsner,

Maria