Nu er det blevet 2. søndag i advent, den første sne er faldet og det er tid til et juleindlæg om eventyr.

Har du ikke læst indlægget fra 1. søndag i advent om grejjulegaver, kan du finde det lige her.

Glædelig 2. søndag i advent!

Det er dejligt at se tilbage på dine eventyr, når du er kommet hjem og har en stor længsel for at komme af sted igen.

Men hvordan skal du dokumentere, når du er af sted?

Jeg bruger tre forskellige metoder og dem deler jeg med dig i dag.

 

Sæt telefonen på flyfunktion

Smartphones tager ret gode billeder nu til dags. Det var liiidt noget andet, den gang der var pixelerede MMS’er af sort/hvide lagkager og billederne, man tog med telefonen var så små og uskarpe, at det faktisk var ligegyldigt at tage dem. Men nu gør smartphones næsten et almindeligt kamera overflødigt.

Jeg bruger min smartphone til at tage billeder med. Den bliver sat på flyfunktion og derved sparer jeg på batteriet. Endnu en bonus ved flyfunktionen er, at jeg ikke bliver forstyrret af sms’er og opkald, mens jeg er ude i naturen og vil have fred og ro.

Levende billeder med GoPro

Sidste år til min fødselsdag gav jeg mig selv et GoPro Hero 4 i gave. Jeg begyndte at optage små videosekvenser, der blev sat sammen til en film på nogle minutter. Du kan se videoerne på min Youtube-kanal.

Det er en god måde at genskabe stemningen på. Det kræver ikke så meget. Du kan for eksempel filme dine skridt, lyset der glimter i trækronerne eller panorere fra en smuk udsigt.

Kameraet fylder ikke meget og det er nemt at betjene. Jeg synes, levende billeder giver noget andet og mere end still billeder gør. Jeg elsker også Netflix’s “Moving Art”, som er masser af forskellig slags natur med skøn musik til uden lyrik.

 

Dagbogsnotater

Jeg har altid en lille notesbog og en kuglepen med på tur. Jeg elsker at skrive – surprise!– og det hjælper at skrive ting ned, efterhånden som de sker. Mens jeg er i situationen, husker jeg det bedst, frem for at forsøge at huske det, når jeg kommer hjem. Noget, der var rigtig godt, noget der var irriterende, noget jeg manglede eller slet ikke brugte, mens jeg var af sted.

Det kan være alt fra:

  • Den her gryderet smagte virkelig godt – lav flere af dem
  • Husk ekstra tændstikker, når det blæser
  • Tjek om der er brænde tilgængeligt på lejrpladsen
  • Godt du huskede solcreme
  • Müeslibarene er virkelig gode mellemmåltidssnacks
  • Her kan jeg finde vand
  • Det her sted på ruten er helt fantastisk til en frokost i det fri

Når du planlægger dit næste korte eller lange eventyr, kan du tage dine noter frem. Se, hvad du har skrevet ned af tips ift. udstyr og planlægning. Der er måske noget, du kan bruge til din kommende tur. Det kan også være, du har taget noter i forhold til dit humør eller andet, for eksempel at du skal huske at have en bog med, så aftenen ikke bliver så lang eller at det føltes lidt utrygt at overnatte ude alene.

Hvordan dokumenterer du dine eventyr?

De bedste julehilsner,

Maria