Facebook og Instagram bugner!

Der er rigtig mange forretninger, virksomheder, blogs og privatpersoner, der deler oplevelser og billeder på facebook og instagram, som virkelig er værd at følge.

Jeg bliver selv utrolig inspireret af at læse om andres oplevelser, høre deres tips og se deres billeder. Det er en god måde for mig at få nye idéer. Hvor næste tur kan gå hen. Hvordan man kan få de små eventyr ind i hverdagen. Hvilke produkter der er værd at tjekke ud og hvor smuk en natur vi har – hvor end man befinder sig i verden og på en hvilken som helst årstid.

Udsigt mod Lysebotn fra Preikestolen i Norge

Facebooksider

Der er ikke grænser for, hvad og hvem man kan følge og like på facebook! Jeg har fundet nogle, synes jeg selv, relevante sider.

Alastair Humphreys bliver nødt til at stå øverst sammen med Microadventures, da han er kernen af begrebet og lægger både blogindlæg og videoer op på siden. Og selvfølgelig skal Denmark Microadventures også have en plads her i første afsnit. Hvis du vil læse mere om Alastair Humphreys og surfe rundt på hans blog, kan du klikke her.

Diverse friluftsforretninger er gode at følge. Der er ofte konkurrencer, tilbud og invitationer til foredrag og arrangementer, som nogle gange giver rabat i butikken efter arrangementet:

Lars Simonsen plus hustru og to børn har været på mange eventyr og planlægger hele tiden det næste. På “Life is GOOD Follow us” kan du læse mere om deres fortryllende rejser rundt i verden.

Træk Stikket Ud, som Casper Kjerumgaard er stifter af, arrangerer ture, foredrag og teambuildingarrangementer i naturen – kig forbi og bliv inspireret.

Outsite.org er en friluftsside drevet af frivillige og her kan du bl.a. finde ture og de har også en videojulekalender kørende på siden.

Instagram

Jeg er selv forholdsvis ny på IG og har kun været “på” i 1 år til januar. Men jeg har efterhånden fundet en del folk, der er et “follow” værd.

Der findes tusindvis af folk og alt efter, hvad man er til og søger, er det jo forskelligt, hvem man kan følge. Personligt er jeg til flotte billeder og lidt tekst med enten tips eller råd ift. udstyr og destinationer.


Herunder lister jeg nogle af dem op, som jeg følger på Instagram:

Mikroeventyr-guruen Alastair Humphreys skal fremhæves og er klart værd at følge! Det er ham, der startede det hele, inspirerede mig til at starte Denmark Microadventure og i en vis grad også denne blog.

Micro- og Grandadventures bøgerne af Alastair Humphreys.

Inspirerende kvinder

Jeg er imponeret over især Villmarksjenta Maria, som er i begyndelsen af 20’erne og i 2012 gik på “Norge på tværs” og i 2013 blev kåret som “Årets Villmarking”. Maria har også en blog, der kan anbefales at kigge nærmere på.

Turjenter er Norges største turblog for piger, som Helsport har taget initiativ til.

Børn med på tur

Det kan sagtens lade sig gøre at tage på tur med sine børn og det er disse profiler glimrende eksempler på: VanthuyneeFriluftsturenTur i Naturen.nu og danske Lars Simonsen “Life is GOOD follow us”, der har haft sin familie med på de vildeste eventyr.

Friluftsforretninger

Bliv gjort opmærksom på tilbud, nye produkter og konkurrencer hos Fjeld&FritidEventyrsport, HikeshopFriluftsland og Spejdersport.

Foreninger og organisationer

Som ergoterapeut slår jeg et slag for Dit Friluftsliv, som gør det muligt for alle, uanset handicap eller andre vanskeligheder, at komme ud i naturen på lige vilkår!

Hos Friluftsrådet kan du finde inspiration til oplevelser i naturen og dele dit eget friluftsliv.

Hos Danmarks Naturfredningsforening får du tips til, hvordan du kan bruge naturen, hvad du kan opleve hvornår og sjove facts.

Spejderlivs profil kan du dele dine spejderoplevelser.

Brands

Vil du holde dig opdateret på grej, så kan du følge Sea to Summit, Therm-a-rest, MSR, Norrøna, JetBoil, Primus, Hilleberg, Houdini, Patagonia, Salomon Shoes, Osprey, Real Turmat, IceBreaker, Stanley, Fjällräven DK, den officielle Fjällräven profil, Devold, Gregory Packs, , Helsport og Bergans.

Snackpause i Skagen.

Danske IG’ere

Der er en del danskere, som lægger super flotte billeder op og deler ud af erfaringer – her er nogle af dem: UrbanPackRafter, Find mig udenfor, Casper Kjerumgaard fra Træk Stikket ud (der har skrevet “Tag ud med dine børn”, som jeg har omtalt her), Morten Jeppesen og Jeppe Kuld.

IG’ere fra Canada, sweitz, Wales, sverige og Norge

Canadiske Siya og Kristen lever af at rejse verden tynd – her kommer du forbi alle tænkelige lande.

Patrick fra Sweitz deler nogle fantastiske bjerglandskaber på Gullerpat, som kan tage pusten fra enhver.

Jeg elsker Wales og især Snodownia Nationalpark (fedt navn ik?!) er fantastisk, se selv her hos Snowdonia Walking Climbing!

Tre svenske brødre har Out n Beyond: “Just get outside! Everything is there and it’s really all you need.”

Nordmænd er skønne – jeg har boet oppe i Tromsø og elsker det land! Aleksander Gamme og Cecilie Skog er et fantastisk norsk par, som også laver tv-udsendelser, der er værd at se på NRK.

Nordmanden Stian Klo tager de vildeste billeder af Nordlys, som er ubeskriveligt smukt og magisk!

På vej op på Fløyen i Bergen

Det var nogle bud på, hvem du kan følge, som jeg synes, er inspirerende på hver deres måde.

hvem følger du, som jeg – og andre – bare kende til?

De bedste julehilsner, Maria