Jeg har aldrig været på Fur, så juli måneds mikroeventyr 2018 blev planlagt dertil. Juli måned er fløjet af sted. Lange køredage til og fra job. Jeg blev moster til den dejligste lille pige og har været på weekend og dikkedikke hende og indhalere den nyfødte babyduft. Vi har været i fuld sving med at pakke ned, da vi i mandags fik nøglerne til vores hus, der ligger i en skov. Bare rolig, der kommer mere om husvalg, placering i landet og hvorfor vi er endt i skoven, når vi har fået pakket ud og fået vejret igen.

Rygsæk og mountainbikes

Da tiden har været knap og energien i bund, valgte vi at tage til Fur efter arbejde fredag den 27. juli. Samme dag, som der om aftenen var blodmåne. Jeg kan ikke mindes, at jeg har set en blodmåne før, så det var oplagt at kombinere det gode vejr med en spritny oplevelse på Fur.

Vi pakkede hver en 35-38 liters rygsæk med en 2 liters vandblære hver, JetBoil, kaffe og the, mugs, liggeunderlag, sovepose og telt, hvis shelterpladserne skulle være optaget. For at gøre det nemt og bekvemt besluttede vi os for at spise aftensmad på Fur Bryghus.

Jeg har lige købt en ny mountainbike og derfor synes jeg jo, det var oplagt at benytte sig af at cykle rundt på Fur. Der er en masse cykelruter på Fur og vi tog udgangspunkt i den blå rute langs kysten på cirka 25 kilometer.

Blodmånen fra Fur

Efter en lækker aftensmad på Fur Bryghus cyklede vi videre på ruten. Vi gjorde et stop på stranden for at bade og blive kølet ned, men der var desværre alger i vandet. Vi cyklede op ved det højeste punkt på Fur for at se blodmånen og måske finde et lille hjørne til at sætte inderteltet op.

Vi ventede og vi ventede. Og ventede lidt mere. Der var overskyet og der kom ingen blodmåne til os. Heller ikke da jeg gik ud af teltet ved 23-tiden for at tjekke igen. Too bad. Solnedgangen var til gengæld rigtig flot!

What to see and do på Fur?

Jeg printed et cykelkort her, som vi tog udgangspunkt i. Der er tre forskellige ruter på forskellig længde – en butiksrute, en bakkerute og en kystrute. Færgen koster 20.- per person retur, sejler hvert kvarter mellem klokken 5 og kl. 19 og overfarten tager 3-4 minutter. Nemt og bekvemt at komme over, ik? Vi spiste som nævnt aftensmad på Fur Bryghus, som bestemt er et besøg værd. Her kan du se en oversigt over de forskellige spisesteder.

På vores cykeltur kom vi forbi knudeklinterne, Bispehuen, Bette Jenses Hyw og de hyggelige sommerhusområder. Som alle andre steder i landet var der også knastørt på Fur. Selvom der var knastørt, kan jeg hilse og sige, at der var massevis af flåter.

Da vi kom hjem og havde fået et bad, gik vi i gang med det obligatoriske tjek efter flåter. Der sad ikke mindre en 20-25 flåter på mig og omkring 10 stykker på Jonas. De var mikroskopiske, som du også kan se på billedet af spidsen af nålehovedet på en knappenål i forhold til de to flåter.

Det var en tanketorsk, at jeg glemte min flåtspray i bildøren, hvor jeg altid har den liggende og klar til brug. Jeg fortrød virkelig, at jeg var så spændt på at afprøve min nye mountainbike, at jeg glemte at få sprayen med! Vi tjekkede hinanden de næste par dage også, og fandt heldigvis kun et par stykker på mig.

Klamme små bæster!

Læs min anmeldelse af flåtspray fra Biomixtur > > >

Hvilken dansk ø vil du anbefale at besøge?

De bedste hilsner,

Maria