Hvad er smart at have med til at klare din hygiejne på tur?

Jeg har selvfølgelig tandbørste og tandpasta med, ligesom tandtråd også er fast inventar i min lille zip lock pose. Der er andre sager, der er smart at medbringe og som ikke fylder alverden. Læs med og se, om du kan ændre noget i din turtoilettaske.

Håndhygiejne

Jeg har lidt forskellige ting med til at klare personlig hygiejne, når jeg er på tur. Der er typisk muldtoiletter, hvor du kan klare både A og B. Derudover er der træer og buske, du kan tisse bag. En toiletrulle er rar at have med, så du altid kan tørre dig.

Det er en fordel at have vådservietter med til at vaske dit ansigt om morgenen, tørre hænder og lign. Jeg køber en 3-pak vådservietter fra Rema1000, som har dem i en ”lommeversion”, der ikke fylder mere end en pakke lommeletter.

Håndsprit eller alcogel er dejlig nem og praktisk at have med i rygsækken. Her skal du ikke skille dig af med noget efter brug, ligesom med lommeletter eller vådservietterne. Her tager du en klat håndsprit, tørrer hænderne og bum! Færdig! Praktisk, ik?

Håndsprit kan du købe flere forskellige steder, blandt andet på apoteket, i supermarkeder og i Flying Tiger, Normal og lignende butikker.

Menstruation og hygiejne på tur

Vi kvinder kender det alle sammen. Menstruation. Det kan være noget værre bøvl, når du er på tur! Det er rarest, hvis der er et toilet med rindende vand og en skraldespand, hvor du kan komme af med de brugte sager. For ikke at tale om den ekstra mængde ting, du skal have med i form af tamponer eller bind. Men jeg har løsningen til dig.

En menstruationskop! Ingen reklame, men blot ren og skær begejstring.

Jeg blev introduceret til konceptet af en veninde, som var meget begejstret for koppen. Inden hun fortalte om det, tænkte jeg, at det var en døgnflue. Lidt en joke. For en menstruationskop… Det lyder bare ikke særlig lækkert. Men min veninde talte sin sag rigtig godt og jeg endte med at give det et forsøg.

Nu er jeg hooked og har brugt den siden 2017, for et er virkelig smart. Jeg gik i Matas og fandt Organicup. Den fås i to forskellige størrelser – én til dig under 30 år, som ikke har født vaginalt og én til dig over 30 år eller som har født vaginalt. Der er ingen lugt og din naturlige pH-balance påvirkes ikke. Jeg blev positivt overrasket over koppen. Den er fantastisk. Du skal lige have taget på den, for at sætte den op, men når du har fanget dét. Så kører det.

Når du er på tur og ikke har rindende vand, er det vigtigt, at du har rene fingre og hænder, inden du tager den ud og sætter den op. Din hygiejne skal være i orden, så der ikke kommer bakterier og skidt med. Rent praktisk, så tømmer du den, tørrer den af i papir – eventuelt hælder lidt vand på – og sætter op igen. Done!

Så er du kørende i op til 12 timer igen. Det bliver ikke nemmere, vel?

Min konklusion er, at det er praktisk, nemt, miljøvenligt og pladsbesparende at bruge en menstruationskop. Og så slipper du for at have en bunke tamponer eller bind med. Win-win!

Hvad har du med i toilettasken for at klare din hygiejne på tur?

Er der noget, du ikke kan undvære i din daglige rutine?

De bedste hilsner,

Maria