Dette indlæg er en del af 2017’s julekalender hos Bloggers by Heart. Du kan følge julekalenderstafetten her, hvor der hver dag i december måned kommer et nyt indlæg op om alt fra juleopskrifter til julepranks.

 

Glædelig 1. søndag i advent

Nu blev det igen 1. søndag i advent. Jeg vil ligesom sidste år lave en julekalender her på bloggen. I år bliver det bare en adventkalender i stedet for 24 mindre indlæg hver dag frem til jul.

December er så småt i gang og der skal planlægges julegaveindkøb, så du undgår det hektiske juleræs d. 23. december kl. 17. Jeg har samlet nogle forskellige gavemuligheder, som kan glæde naturmennesket – både ham, hende og de mindste.

Julegaver til ham
 • Buff er altid et hit! Den kan bruges som halsedisse året rundt og har en masse andre funktioner, bl.a. kan den laves om til en hue. Vi har begge denne version, men den fås også med mønster og i en tykkere version, hvis man ønsker det.
 • Hydro Flask Wide Mouth Coffee til kaffedrikkeren. Jonas elsker sin morgenkaffe og det er en stor fordel, at han kan tage den med sig, når vi er på tur. I dagligdagen nyder han at lave en god kop kaffe, han kan drikke i bilen på vej til job. Og den holder sig vel at mærke varm i rigtig lang tid!
 • Uldundertøj skal man ikke gå ned på! Jonas er vild med denne model i merinould fra Devold, fordi syningerne ved ærmerne er rigtig behagelige.
 • AeroPress til kaffeelskeren. Hvis manden elsker kaffe og vil have lidt ekstra luksus på vandreturen, så er det en AeroPress, du skal give ham! Den fylder og vejer ikke meget. Den kombinerer de 3 bedste måder at lave kaffe på: stempelkandekaffe, kolbekaffe og espresso. Og så laver den 1-3 kopper kaffe på under 1 minut. Bum!
 • Dehydrator til manden der gerne vil have lækker mad på tur. Det er altid rart, når man ved, hvad der er i maden og man kan få det, som man vil have det. En dehydrator tørrer din gryderet, frugt eller hvad du ellers kan finde på og når du er på tur, skal du blot tilsætte vand og vupti! Så har du en lækker ret, der er noget billigere, end de frysetørrede poser du kan købe i butikkerne. Læs mere om, hvad jeg synes om min dehydrator her.

Julegaver til alle aldre

Julegaver til hende
 • OrganiCup, fordi menstruation på tur bare ikke er særlig praktisk. Tamponer, bind og trusseindlæg er bøvlet at have med, men med en menstruationskop bliver alting bare lettere. Jeg er i hvert fald glad for min. Læs mere om hygiejne på tur her.
 • GoGirl, så rumpetten ikke fryser af, når du sidder og tisser! På den måde slipper du for at sidde med bukserne nede om knæene og få frostbid på bagdelen. Dét er da smart! Jeg har endnu ikke selv afprøvet det, men det er på min ønskeseddel, som du kan se længere nede i indlægget.
 • Uldsweater, fordi man ikke skal gå ned på uld! Jeg er helt vild med Fjällrävens Övik Knit Sweater. Den er lavet i dejlig blød uld, har forstærkninger på albuerne og fås i nogle smukke farvekombinationer. What’s not to like!
 • Fjällräven Totepack No. 1, som er den praktiske, men pæne taske til hverdagsbrug. Tasken kan både bruges som skuldertaske og rygsæk. Den har lækre læderdetaljer og fås i et hav af farver.
 • Mikrofiberhåndklæde som ikke vejer mere end en pakke Twix og fylder det samme som en plade chokolade. Det er godt til både vandreturen, festivalen og strandferien. Det tørrer lynhurtigt og er nemt at have med i tasken. Jeg har det her fra Asivik.
 • GoToob, når der skal være styr på sagerne. Om det er en weekendtur hos familien, en vandreferie eller indtjekket håndbagage, så er GoToob geniale! Jeg er vild med mine og bruger dem til både solcreme, bodywash og opvaskemiddel. Der er mange muligheder og det fantastiske ved dem er, at de holder tæt og passer i størrelse ift. flyselskabernes krav. Læs mere om, hvad jeg bruger mine GoToobs til her.

Julegaver til mange formål

Julegaver til de mindste
 • Klean Kanteen sutteflaske, som er fri for BPA, phthalater og maling. En sund og robust flaske til din +6 måneder gamle baby, som er med på tur. Den kan tåle at blive tabt og så matcher den mors og fars termokande, smart!
 • Barnebærestol fra Bergans – så kan selv de allermindste komme med på tur. Selvom man får barn, betyder det ikke, at vandreturene skal sættes på pause. Med en bærestol er det nemt at have det yngste skud på stammen med på. Er du i tvivl, om dit barn vil kunne vænne sig til at sidde i en bærestol eller om den passer til dig? Så kan du låne én gratis i SpejderSport til afprøvning i op til 2 uger.
 • Buff er geniale til alle aldersgrupper. De er især smarte til børn, som med en buff ikke kan hænge fast i træer osv. i børnehave og skole. De fås til baby (op til ca. 4 år) og junior (ca. 4-12 år).
 • Rygsæk til svømmetøjet, udflugten med børnehaven eller skovturen. Min kærestes nevøer fik denne model fra Osprey med gode bærestropper, hoftebælte og reflekser i fødselsdagsgave. De bruger dem rigtig meget og det er en fin rygsæk til al slags brug, indtil de skal til at bære på deres eget grej på tur.
 • Light my Fire Lunch Kit til madpakken i skolen, på skovturen eller spejderlejren. Her er alt, hvad barnet skal bruge: 2 x tallerken, krus, 2 x bokse og en spork. Det er også ganske udmærket til voksne!
 • Medlemskab hos Natur & Ungdom som afholder mange spændende arrangementer i naturen året rundt landet over. Vi var bl.a. med til julearrangement i Aarhus i november i år. Her var forskellige værksteder for børnene: lav nøgleringe af gevir, juledekoration, bag pandekager over bål og smag biller og larver. Julegaver kan sagtens være oplevelser – det er jeg i hvert fald fan af!

Julegaver kan også være oplevelser

Mine julegaveønsker til friluftslivet
 • GoGirl, som beskrevet ovenfor, da det skal afprøves! Hvis det virker, som jeg har læst, det gør, er det virkelig smart.
 • Salomon GoreTex vandrestøvler, da mine gamle trænger gevaldigt til en udskiftning.
 • Eagle Creek Pack-it Cube som gør det dejlig nemt at finde ting i rygsækken eller duffelbaggen. Jeg ønsker mig den her, som kan adskille beskidt/vådt tøj fra det rene. Den her til sokker og undertøj og den her til mit dejlige uldundertøj.
 • Garmin eTrex 20x GPS, der kan gøre livet på tur lidt lettere. Og sjovere når du kommer hjem og kan se, hvor langt og hvor mange højdemeter du har gået.
 • Klatregrej, da jeg nyder at være i trætoppen og være i naturen på en anden måde. Jeg elsker at få brugt hele min krop og styrke både balance, koordination og kondition. Der er bl.a. en GriGri, karabiner og klatrereb på listen.

Mine ønsker til julegaver

Julekalender hos Bloggers by Heart

Der er rigtig meget spændende i julestafetten, så hold øje med Bloggers by Heart i december. Skynd dig at kig forbi Malene, der i morgen kl. 9.00 åbner låge nr. 4 på bloggen Helt Op Til Månen.

Hvad ønsker du dig af friluftsgrej til alle de skønne timer udendørs?

De bedste julehilsner,
Maria