Nyd de sidste dage af ferien

Jeg er flyttet fra den ene ende af landet til den anden og startet nyt job i mandags, så jeg har haft travlt og været træt i hovedet med alle de nye indtryk og mennesker. Selvom det er lige på falderebet, skal du ikke snydes for et ferieindlæg. Er du en af de heldige, der har efterårsferie i denne uge, kan du læse med her og få lidt tips til, hvad du kan lave i naturen. Her er blandet godt fra havet, som både børn og voksne kan få glæde af.

Nogle af efterårets smukke farver

Påklædningen skal være i orden

Der er masser af ting, du kan lave udenfor. Og masser af ting, som ungerne kan have det sjovt med. Vejrudsigten er ikke af den allerstørste betydning, men påklædningen der imod er vigtig. Hvis det regner, går det sjove af oplevelsen, hvis du eller ungerne bliver drivvåde fra inderst til yderst. Eller hvis de små fingre er lige ved at falde af, fordi det er koldt. Så klæd dig på efter forholdene.

Skovtur, når det er bedst

I skoven
 • Spark i blade. Jeg elsker det, også selvom jeg er 30 år gammel! Det får et smil frem på mine læber og jeg kan ikke lade være med at grine. Dine børn er garanteret også vilde med det.
 • Vandpytter! Efteråret er lig med en del nedbør, men det behøver ikke være en dårlig ting. Med nedbør kommer nemlig også vandpytter. De er jo nærmest beregnet til at hoppe og pjaske i.
 • Kastanjer. Dem kan du både lave dyr ud af og finder du den rigtige slags, kan du også bage dem og spise.
 • Saml blade. Ungerne kan finde blade i forskellige flotte farver og når I kommer hjem, kan I lave billeder ud af dem. Fx en løve eller en skovtrold.
 • Svampe. De smager skønt og du kan finde mange i skovbunden. Det er bare vigtigt, at du er sikker på, at de er ugiftige. Det kan du gøre ved at tage en svampebog med dig eller en du kender, der har forstand på svampe.
 • Bog. Selvom der er lidt tid til jul, kan du samle bog til en julekrans eller julekugler i flamingo.
 • Byg et shelter. Det kan være en sjov ting at gå i gang med, en udfordring eller et kreativt projekt. Hvad kan du finde i skoven, du kan bruge til at lave et shelter? Eller ungerne kan bygge en hemmelig hule.
 • Klatretræer. Efterårets smukke farver på træerne er fascinerende. Tænk at sidde i et træ og kigge ud på landskabet, dækket i rødlige, orange og gule farver.
Ved vandet
 • Vindblæst strandtur. Af sted med dig til stranden. Jeg elsker havet på alle årstider, men lige nu kan havet været vildt og voldsomt. Det har sin charme og det er skønt at gå en tur langs vandet, blive blæst igennem og tage hjem i den varme stue og drikke en varm kop the bagefter.
 • Saml sten. Lad ungerne finde nogle flotte sten og mal dem derhjemme. Det kunne passende være i Halloween-tema.
 • Slå smut. Få gang i armene, så du kan holde varmen og slå smut. Lav en konkurrence om, hvem der kan få flest smut.
Alt det imellem
 • Tag toget til endestationen. Hop på en lokalbane, stå af på endestationen og udforsk området. Af de lokalbaner jeg har været med, kan jeg anbefale Rødvig, hvor Stevns Klint Trampesti starter/slutter. Fakse Ladeplads har en dejlig strand og skov. Ved Arresø i Frederiksværk er der et dejligt shelter ud til søen. I Skagen kan du tage ud på Grenen eller gå en lang tur i klitterne.
 • Geocaching. På denne måde ved du aldrig, hvor du ender henne og hvad du finder på din vej. Jeg har skrevet et indlæg om geocaching, hvor du kan læse mere om konceptet.

Våd hund på eventyr

Kom ud af døren og få ladt batterierne op

Nu er der ikke andet at gøre, end at komme i det passende tøj – eventuelt noget uld, hvis gode egenskaber du kan læse om her. Lav en kande kaffe eller kog noget vand og tag saft med til børnene – varm Ribena smager altså dejligt. Smør en madpakke eller pak nogle snacks, hvis I skal være væk i mere end et par timer. Jeg er vild med de her müeslibarer! Og så af sti, af sted med dig 🙂

Hvad har du lavet i efterårsferien?

Tak for du læste med. Jeg håber, du fik lidt inspiration til efterårets naturoplevelser. Hvad end det er efterårsferie eller ej.

De bedste hilsner, Maria