I min e-guide “Sådan får du mere natur ind i din hverdag” har jeg skrevet om, hvordan du kan få tid til mikroeventyr. Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, får du automatisk tilsendt e-guiden.

Nogle der har inspireret mig og som har været på rigtig mange mikroeventyr, er Mette og hendes makker Karen. Jeg har interviewet dem for at høre, hvordan de kom i gang med at tage en overnatning udendørs hver måned og høre deres tips til at komme af sted. Selvom jeg elsker at være ude. Elsker at overnatte i det fri. Så har det ikke lykkes mig at have en overnatning ude hver måned i et år. Det skal der laves om på i 2018!

Du kan læse mere om Mette og Karens eventyr på deres blog – Mette og Karen På Tur.

 

Overnatning i naturen – mikroeventyr i 2018

År 2018 er derfor blevet startskuddet for mit år i mikroeventyrets tegn. For at få en god start, har jeg interviewet Mette og Karen og fået deres bedste tips til at gennemføre et år med mikroeventyr. Jeg var i januar måned på en enkelt overnatning i telt på Fyn, som du kan læse om her. Og jeg i netop kommet retur i dag fra en fantastisk tur ved Svanninge Bakker, som der kommer et indlæg om inden længe.

Hvordan kom I i gang med at overnatte ude hver måned i et år?

Vi startede i september ved fuldmåne. Vi havde begge læst Alastair Humphreys ”Microadventure” bog, og her beskriver han et ”Harvest moon adventure” og så valgte vi det til en start. Og tog så næste tur ved fuldmåne i oktober. Og så syntes vi det passede godt med en tur hver måned, og så blev det aftalen.

Hvad har I med af grej?

Det afhænger af årstiden og om vi skal andet end bare et sted hen og overnatte. Men liggeunderlag, sovepose, bivibag er altid med. Vi bruger som regel trangia til at lave mad på, og somme tider har vi 2 med, fordi vi glemmer at aftale, hvem der skal have det med og tager hvert sit med. Eller fordi vi skal lave meget mad og ikke gider vaske op 😉 Tarpen er ofte med, så vi kan være sikre på en tør nat. Kniv, økse, sav, hvis vi skal lave bål. Om vinteren gerne lammeskind at sidde på. Pandelygter. Og en lille haveskovl til toiletbesøg.

Hvordan finder I jeres overnatningssted?

Google maps, Udinaturen, vandretursfoldere, lokalkendskab, og nogle gange bare noget, der lyder som en sjov idé. Vi kan bedst lide at sove i ”rigtig” natur, ikke på lejrpladser. Men hvis vi skal have bål, vælger vi altid en lejrplads med lovligt bålsted. Vi vælger også efter vejr og vind. Det blæser tit rigtig meget i Nordjylland og så er det svært at holde varmen, hvis man ligger lige på en bakketop.

Hvad er jeres bedste tips til at komme af sted?

Lav en aftale med en ven og start med et behersket ambitionsniveau. Prøv en hverdagsovernatning, så behøver man ikke lede kalenderen tynd efter en weekend uden aftaler. Af sted efter skole/arbejde, ud og hygge sig og sove om natten, tilbage til arbejde om morgenen. Vi kan tage bad på vores arbejdsplads, hvis man ikke kan det, må man lige regne tid til en tur hjem.

Hvad er jeres foretrukne måde at overnatte på?

Vi foretrækker bivibag under åben himmel. Mest mulig frihed, tættest mulig på naturen.

Hvad er jeres bedste råd til andre, der gerne vil i gang med at overnatte ude en gang om måneden i 2018?

Lav en plan, find på en masse sjove idéer, som ikke er alt for umulige at gennemføre. Hav en plan B klar, hvis vejret er virkelig dårligt. Start i sommerhalvåret, hvor natten er lun, så kan man måned for måned vænne sig til lavere temperaturer og blive fortrolig med at sove ude, så det ikke føles som en vikingeudfordring at tage en vinternat i telt eller shelter.

Tusind tak til Mette og Karen for at dele jeres tips med os

Jeg håber, du har fået nogle gode råd med på vejen, som gør det lettere for dig at komme på overnatning i det fri. Det har jeg i hvert fald!

Følg Denmark Microadventures og find inspiration til din næste tur i det fri. Her lægger folk billeder op af deres eventyr og man kan spørge hinanden til råds.

Hvor har dit bedste mikroeventyr været henne?

 

Læs også: Plastik forsvinder aldrig – Vi skal nemlig huske at tage ALT vores affald med os, uanset om vi er i naturen eller ej.

De bedste hilsner,

Maria