At lytte til en podcast er virkelig et godt koncept! Af mange forskellige årsager, som jeg kommer ind på senere. 

Jeg bruger en del transporttid til og fra arbejde. En time og fem minutter for at være hel præcis. Inden vi flyttede ud på vores naturgrund, brugte jeg en time og fyrre minutter. Hver vej. Jep, hver vej. 

Mit liv er for kort til at bruge så meget tid på transport. Al den tid jeg sidder bag rettet og skal koncentrere mig, får jeg ikke udrettet noget som helst. Jeg kan ikke strikke. Jeg kan ikke hækle. Jeg kan ikke skrive på indlæg. Jeg kan ikke læse. Jeg kan ikke være produktiv. For jeg skal have hænderne på rettet og koncentrere mig. Det bliver for ensformigt at høre musik. Det er gerne den samme playliste, jeg spiller. Med de gode numre, jeg kan boogie med til og skråle med på. 

Jeg kan ringe og tale med veninder og familie. Men som I kan forestille jer, er det de færreste, der synes, det er fedt at hyggesnakke klokken 7 om morgen. Det er her podcast kommer ind i billedet. 

Hvorfor lytte til podcast?

Uanset hvad din interesse er, findes der en podcast til dit behov. Lydbøger er også smart, men med podcast lærer du noget. Du bliver klogere på et emne. Du bliver inspireret. Du får nye idéer. Det sætter tanker i gang. 

Jeg føler ikke længere, at jeg spilder min tid i bilen frem og tilbage. Fordi jeg lærer noget. Jeg får ny viden og bliver klogere. Du kan lave en “kø-liste”, hvor du tilføjer de podcasts, du gerne vil høre i en kø. På den måde skal du ikke lede efter en ny podcast, mens du kører. Don’t text and drive! Det gælder også generelle pillerier ved din telefon. 

Du kan finde alle de omtalte podcasts i app’en “Apple Podcast”, som kan hentes i App Store til iPhone. Google Play har en tilsvarende, der hedder “Podcasts Tracker”.

Podcasts jeg kan anbefale

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er vild med natur og friluftsliv. Vandring, grej, rejser, MTB. The list goes on. Derfor er de podcasts, der er gemt i mit bibliotek i friluftslivsgenren. 

She Explores

Emnerne varierer meget og handler kun om kvinder. Kvinder der har gået Pacific Crest Trail. Kvinder der arbejder med natur og friluftsliv. Sundhedsaspekter i forbindelse med natur og friluftsliv. Hvilke udfordringer man kan møde som kvinde. Som kvinde med en anden hudfarve end hvid. 

Jeg synes, der er mange gode debatter. USA er langt fra Danmark på mange punkter. Også når det gælder friluftsliv. Men tankerne, følelserne og overvejelserne i forbindelse med vandring og udeliv er meget lig. 

Find She Explores i app’en, på facebook og instagram. 

Gå i Stå

Rikke og Tina er to danske kvinder, der har lavet en forholdsvis ny podcast. Den er et par måneder gammel på nuværende tidspunkt. Kvinderne mødtes i gymnasiet og fik øjnene op for vandring. De blev vilde med det og er fortsat med at vandre og dyre friluftslivet. 

Du bliver ført gennem overvejelserne før første solovandring. Hvordan det var at være af sted helt alene og hvordan du kan sikre dig, at der alligevel er folk i nærheden. Hvad der er så godt ved at gå. I podcasten kommer vi på sigt også omkring grej, overnatningsmulighed og hvad der ellers har med vandring at gøre. 

Find Gå i Stå i app’en, på facebook og instagram.

Kom Ud

Den tidligere militærmand Erik B. Jørgensen inviterer interessante mennesker til en snak om forskellige emner. Jeg har hørt podcast om fotoudstyr i naturen. Mountainbike. Vandring på Kungsleden. Hvordan du kan leve af at udbyde friluftsliv. Og om Eriks 45 dage lange tur i den danske vildmark med sin 10-årige datter. Her får du tips og inspiration med på vejen. Ting du kan overveje inden din næste tur. Destinationer du måske selv vil afprøve. 

Find Kom Ud i app’en, på Facebook og Instagram.

The FAR Side

Her er der fokus på mænd og fædre. Det er ikke en podcast om natur eller friluftsliv, men et enkelt afsnit har emnet i fokus. Afsnittet er fra den 30. oktober 2017 og hedder “Ud i det blå med de små med Casper Kjerumgaard”. Det handler om at tage dine børn med ud i naturen. At det ikke behøver være store eventyr, for børn finder jo eventyr i de mindste ting, de opdager på deres vej.

Jeg har læst Caspers bog “Tag ud med dine børn” og andre bøger om friluftsliv, som du kan læse mere om her > > >

Find The FAR Side i app’en, på Facebook og Instagram.

Friluftspodden

En svensk podcast om friluftsliv. Linnea og Pierre taler om udstyr, deres ture i ind- og udland og inspirerer dig til at komme ud i naturen. Hvis du kan forstå svensk sådan nogenlunde, er det ikke noget problem at lytte med her. Jeg nyder at høre, hvad andre laver i naturen. Hvad de bruger af grej. Hvilke erfaringer de har gjort sig på tur.

Du finder Friluftspodden i app’en, på Facebook og Instagram.

Trust The Trail Podcast

Scott og Ariane har bred erfaring med friluftsliv. Her kan du få en masse inspiration om ture og tips om grej. Hvad fordelene og ulemperne er ved telt, hængekøje og tarp. Hvordan du overvinder din frygt for at vandre alene. Parret har også interviewet forskellige outdoorpersoner, der har vandret på Pacific Crest Trail og Appalachian Trail.

Du finder Trust The Trail Podcast i app’en, på Facebook og Instagram.

The First 40 Miles

Her finder du tips til nybegynderen. Hvad er det vigtigste, når du skal på tur for første gang? Hvad kan du gøre for at få den bedst mulige tur? Der er tips til at mindske vægten i rygsækken. En masse snak om grej. Hvad du skal være opmærksom på ved køb af nyt grej. Hvilke alternativer der findes til bestemt grej. Jeg synes, der er en hel del inspiration at hente her. Bedøm selv.

Du finder The First 40 Miles i app’en og på Facebook.

Hvilken podcast kan du anbefale?

De bedste hilsner,

Maria