Reklamesamarbejde med Friluftsland

Uanset om det er sommer, efterår, vinter eller forår uldundertøj et must i rygsækken. Det har mange gode egenskaber, som jeg vil komme ind på senere, og fås fra inderste til yderste lag.

Hvem er SmartWool?

SmartWool er et amerikansk firma, der går ind for gode dyrevilkår og stræber efter at få den højeste standard, når det kommer til bæredygtighed. Merinoulden som produkterne er lavet af, kommer fra får i bl.a. New Zealand og Uruguay.

De inderste lag er lavet således, at der er mere uld de steder, hvor du har tendens til at fryse, og mindre de steder, hvor du har tendens til at få det varmt. Der er to typer af inderste lag: Merino 150 (150 gram), som er til brug året rundt og Merino 250 (250 gram), som er til aktiviteter i køligt og koldt vejr, hvor varme og åndbarhed er essentielt. Derudover findes der varianter, der er gode til højintensitive aktiviteter i varmt, køligt og koldt vejr.

Uldens mange egenskaber

  • Uld køler i varmt vejr
  • Uld varmer i koldt vejr
  • Uld er svedtransporterende
  • Uld kradser ikke som i ”gamle dage”
  • Uld kommer ikke til at lugte lige så hurtigt som syntetisk materiale
  • Uld beskytter mod UV-stråling (men brug alligevel solcreme)
  • Uld bliver ikke krøllet og kan derfor også anvendes til ”pænere brug”

Læs mere detaljeret om uldens gode egenskaber her > > >

Uldundertøj på alle årstider

Det uldundertøj jeg har testet, er Woman’s Merino 250 Baselayer Bottom og Crew. 

Du kan se udvalget hos Friluftsland > > >

Det har været med på mikroeventyr i minusgrader i telt, i bivibagen under tarpen omkring frysepunktet, på dagsvandring i -17 grader i Ontario Canada, hvor det var et must på pakkelistenog på shelterture i foråret med mellem 8-18 graders varme.

Mikroeventyr i minusgrader på Fyn > > >

Pakkeliste til sommer og vinter på samme tur > > >

Mikroeventyr i shelter på Lolland > > >

Min dom af undertøjet fra SmartWool

Dommer er der ingen tvivl om: jeg elsker det! Det er min 100 procent ærlige mening og ikke noget, jeg er blevet bedt om at sige. Jeg synes oprigtigt, at det er det mest behagelige, lækre og bedste kvalitet uldundertøj, jeg har haft.

Og her er hvorfor. Det er utrolig blødt. Det kradser ikke. Størrelsen passer. På håndled, ankler og talje er der en lidt tykkere kant, som gør, at undertøjet bliver siddende, som det skal, uden at stramme. Taljen har desuden en bred elastikkant, hvilket er guld værd for min kropsform, så bukserne bliver siddende, hvor de skal. Overdelen har en god længde, der går lidt ned over bagdelen. Halsudskæringen er rund og ikke for snæver, så den kommer til at stramme, men i stedet luner.

Tykkelsen på merinoulden er passende til mig ift. kulde og varme. Jeg har ikke oplevet, at hverken fryse eller svede med undertøjet på. Det er på trods af, at jeg har haft det på i mange forskellige temperaturer og sammenhænge. Undertøjet er så behageligt at have på, at jeg faktisk har brugt det som søndagstøj ind imellem. Det er virkelig behageligt at have på!

Når mit gamle uldundertøj er slidt op, skal jeg helt sikkert skifte det ud med produkter fra SmartWool.

Hvad er dit yndlingsmærke, når det kommer til uldundertøj?

De bedste hilsner,

Maria