Facebookgrupper til inspiration

Der findes et hav af grupper på Facebook. Udover Denmark Microadventures er jeg medlem af nogle stykker, som jeg har haft stor glæde af! Både ift. inspiration, råd og bare det at dele en god oplevelse med andre, der har samme interesse.

Herunder lister jeg grupperne op med en kort tekst af, hvad de omhandler. Der er links, så du kan tilmelde dig de enkelte grupper eller læse mere.

Friluftsliv

Gruppen er en idébank til friluftsliv. Her kan du dele opskrifter, tips eller et fedt sted, andre bare skal besøge. Køb/salg/bytte er ikke tilladt i gruppen. – der skal du i stedet kigge forbi Friluftsloppen Friluftsloppemarked.

Turarrangementer er meget velkomne, så længe det ikke er kommercielt, da de kommercielle arrangører har egne sider til dette formål. Når råd søges, skal svarene være reelle og ikke givet af kommercielle grunde.

For os der bruger shelter

2016-11-19-12-52-29-hdrDenne gruppe bruges til at lægge informationer op om shelteres placering, samt om oplevelser omkring og ved brug af sheltere.

Der opfordres til at lægge billeder i albums med koordinater, så det er let at finde for andre.

Jeg brugte bl.a denne gruppe til at finde det overdækkede shelter- og bålplads, hvor vi holdte juletamtam i sidste weekend. Der kom en masse gode bud og jeg valgte det shelter, der lå bedst ifm. min og familiens bopæl. Æbleskriver på bål fungerer ganske glimrende!

For os der bruger hængekøje

Her i gruppen kan du samle eller dele dine erfaringer med andre brugere af hængekøjer og finde ligesindede, der elsker lige netop denne overnatningsform. Hygge og overnatning udendørs er det primære fokus i gruppen. Om man vandrer, sejler i kajak eller kører til stedet er underordnet.

Gruppens formål er, at samle folk, der overnatter ude i naturen (primært hængekøje) og samle folk til 2-4 fælles ture om året, dog minimum 1 sommer- og 1 vintertur. Gruppen er dannet af Aksel, som har bloggen OutDoorFreak

Dansk Hammock / Hængekøje “forum”

2016-08-25-19-23-04I denne gruppe er der også fokus på hængekøjer og alt det tilbehør, der findes til formålet. Her kan du invitere til spontane ture, fortælle om dit nyeste indkøb og DIY-projekter, og dele viden med andre.

Det er tilladt at sælge ting i gruppen, så længe det har med hængekøjer at gøre – hvilket admin bedømmer.

Nordisk Friluftsliv

Interesserer du dig for de nordiske lande og friluftsliv, er denne gruppe lige noget for dig!

Nordisk friluftsliv defineres således i gruppen:

at det handler om friluftsliv i Danmark, Norge, Sverige, Island, Grønland, Canada, Alaska osv., og hvad man ellers kan definere som “Nordisk”.

For os der laver egen turmad

Her er endnu en gruppe, som OutDoorFreak-Aksel har oprettet.

2016-05-04-13-13-19-1I denne gruppe kan du dele opskrifter, lære at lave turmad og få inspiration til hjemmelavet turmad. Det er brugerne selv, der lægger opskrifter på siden, hvad end det er dehydrering, saltning, røgning eller lignende. 

Du kan dele egne erfaringer og opskrifter – gerne med billeder, så andre kan lære, hvordan det kan se ud før/efter. Der er plads til alle i gruppen, hvad end du er kødelsker, vegetar eller veganer. Gruppen er en undergruppe til “For os der bruger Trangia”.

 For os der bruger Trangia…

… og JetBoil, MSR, BioLite, PowerPot, bål…

Gruppen er tilegnet diverse stormkøkkenbrugere og har til formål at dele opskrifter, tips og vedligehold. Opskrifterne ligger under “filer” og ved hver opskrift står der, om det er til Traniga, bål, JetBoil eller andet. 

Gruppen, som OutDoorFreak-Aksel har oprettet, arbejder på tværs af flere interessegrupper, nemlig shelter-, lavvu- og hængekøjegruppen, for at få så mange med på turene, der arrangeres.

Hvilke grupper er du medlem af, som vi andre bare kende til?

De bedste julehilsner, Maria