Jeg har i en måneds tid afprøvet et par bukser til friluftsliv fra et nyt mærke: IS NOT ENOUGH.

Det er altid spændende at prøve nye mærker og se, hvordan pasformen er. Om det er en konkurrent til andre mærker, jeg har i mit klædeskab. Om pris og kvalitet hænger sammen. Alt det kan du læse mere om i dette indlæg.

IS NOT ENOUGH – bukser til friluftsliv

Her er et brand, som gerne vil skabe funktionelle kvalitetsprodukter til en pris, som vi alle kan være med på. Adgangen til naturen er nemlig lettere, hvis udstyret er i orden. Oplevelsen bliver bare ikke den samme, hvis du vandrer rundt i jeans.

Grunden til, at brandet hedder IS NOT ENOUGH, er af denne simple årsag: Teamet syntes ikke, at de bukser til friluftsliv, der var til at betale, var gode nok, når det kom til kvalitet, konstruktion og pasform. Deraf navnet IS NOT ENOUGH og produkterne, der lever op til teamets krav.

Kollektionens modeller dækker alle dine behov til bukser til friluftsliv. De omhyggeligt udvalgte funktioner gør, at hver enkelt model kan bruges til et bredt spekter af friluftsaktiviteter og derfor er utrolig alsidige. For at holde prisen nede, har bukserne ikke overflødige detaljer, som du i bund og grund ikke har brug for og som blot øger vægten.

Model og pasform

Jeg valgte at afprøve modellen Maia Softshell i farven licorice, der – som navnet siger – er en softshellbuks og velegnet til friluftsliv året rundt. Stretchmaterialet giver god bevægelighed og gør friluftsoplevelsen lidt sjovere, fordi der ikke er noget, der klemmer eller gnaver nogle steder.

Buksen vejer cirka 440 gram alt efter størrelse og har to håndlommer, en baglomme med lynlås og to lårlommer med lynlås – alle i stretchmateriale. Lårlommerne har plads til en smartphone – eller en pakke Kleenex, som jeg har brugt i massevis i december måned. Lynlåsene er lette at betjene og de lynes udad for at åbne og indad for at lukke, hvilket virker mest naturligt for mig.

I benene er der ventilationslommer, der hjælper dig med at komme af med varmen i de lunere måneder. Der er desuden forstærkninger på knæ og indersiden af underbenene. Derved holder dine bukser til det slid, der kommer på dem, når du ligger på knæ og tænder bål, og når du vandrer og støvlerne kører mod hinanden. En smart detalje er den lille krog på forsiden af buksebensåbningen. Den hjælper dig med at holde bukserne fast på støvlerne.

Der er elastik på totredjedele af linningen bagpå, cirka 12-15 centimeter i hver side. For en kropsform som min, der består af brede hofter og en smal talje, er det guld værd med elastik i linningen. Det hjælper på pasformen til min kropsform i hvert fald.

Fordele og ulemper – hvad er dommen?

Som nævnt ovenfor er pasformen på Maia Softshell helt ideel til mig. Hvis du har lidt fyldigere former, kan det være, modellen bliver for smal til dig. Der er et måleskema til hver enkelt model, så du kan se, hvilken størrelse der vil passe dig bedst. Buksen er behagelig at have på grundet stretchmaterialet. Der er plads til, at jeg kan have et par uldunderbukser under og der er ikke noget, der generer under aktivitet.

Åbningen i buksebene har som beskrevet en lille krog, der kan hæftes til dine snørebånd, så bukserne bliver, hvor de skal. Det er som sådan smart nok. Men selve buksebenet er meget snævert og jeg kæmpede lidt med at få buksebenene udover mine støvler. Der er tre trykknapper i buksekanten, hvis der er behov for at spænde benene ind. Det var der ingen mulighed for, at jeg kunne. Det er synd, for jeg kan godt lide muligheden for at have vidde buksebensåbninger, hvor der kan komme lidt luft ind eller jeg kan skifte sokker med bukserne på. Her er der kun én mulighed: at have forholdsvis snævre buksebensåbninger, hvor det kan være en opgave at få sokker på og buksebenene udover, uden at sokkerne krøller sig ned ad anklen.

Jeg synes, det er nogle rigtig lækre bukser til friluftsliv og jeg har stort set boet i dem hver weekend, siden jeg modtog dem, og i juleferien. Buksen opfylder mine behov for lommer, bevægelighed og en ordentlig pasform. At prisen er ganske overkommelig, nemlig kun kr. 699, er kun et plus. Det her er et rigtig godt alternativ til andre mærker på markedet, for kvaliteten er i orden. At de er pæne at se på, gør heller ikke noget, vel?

Hvilke bukser til friluftsliv kan du anbefale?

 

De bedste hilsner,

Maria