Rold Skov er enorm og helt perfekt til mikroeventyr i alle afskygninger. Jeg har sat mig for, at jeg skal på et mikroeventyr hver måned i år 2018. I juni måned nåede jeg det lige på falderebet, nemlig lørdag den 30. juni.

Læs mere om Rold Skov her > > > 

Rold Skov som destination

Lørdagen stod på klatring hos en ven fra mit studie til friluftsvejleder. Han har en naturskøn grund på Djurs og der er fuldstændig ro for enden af den 1.5 kilometer lange grusvej, hvor han og børnene bor. Efter en dag med klatring og hygge kørte vi hjem og luftede Bobby. Vores døve, blinde, gamle mops på 12 år. Han kan ikke holde til at være med på tur og derfor sørgede vi for at tage sent af sted og komme hjem fra teltturen om morgenen.

Jeg havde fundet et friteltningsområde i Rold Skov, hvor der også var en bålplads. Det er ulovligt at lave bål andre steder end på dertil indrettede bålpladser og især i den tøre tid, vi har haft længe, er det decideret farligt at tænde ild uden for bålstederne. Eftersom vi ikke skulle være væk så længe, pakkede vi kun telt, sovegrej, vand og kaffe/the. Morgenmaden ville vi købe hos bageren på vej hjem.

Grounding og helt ned i gear

Vi parkerede bilen og gik gennem skoven mod bålpladsen. De sene aftentimer med solen på grænsen til at gå ned, giver et smukt lys ind gennem træerne. Da vi kom frem til bålpladsen – en af de få i friteltningsområdet i Rold Skov – kom der en ung mand ind og spurgte, om han måtte lægge sig ved bålet.

Selvfølgelig, for selskab er hyggeligt, selvom det var årets første kærestetur i det fri med overnatning. Vi fik nogle interessante snakke om alt mellem himmel og jord over bålet gyldne skær. Om at finde ro og komme ned i gear i naturen. Om grounding og det at gå mere på bare tæer og få bedre adgang til jordens energier. Noget af det lidt for hokus pokus …

Lidt før midnat gik vi hver til sit. Jonas og jeg trak ind i teltet og den unge mand lagde sig på jorden i sin sovepose ved bålet.

Fuglefløjt og vind i træerne

Rold Skov er en af Danmarks største skove og der er mange steder, du kan slå telt eller hængekøje op og ikke kunne høre en eneste lyd bortset fra naturens musik. Jeg nyder virkelig at sove ude. Også selvom det er overdækket i telt. At vågne lidt solens blide lys, der skinner ind gennem det lyse telt. Fuglenes fløjten og vinden i træerne. Alt det er med til at give den fulde oplevelse af det at være udendørs. At være i ét med naturen. Komme ned i gear. Ikke have nogle planer eller pligter. Bare at være og nyde.

Jeg nød at have Jonas med ude og dele oplevelsen med ham. Det er skønt at være alene på tur og være i sit eget selskab, men det at dele oplevelsen med én, giver noget andet. Bobby var glad for at få os hjem igen og fik da også en bid ostemad, mens vi spiste morgenbrød fra bageren. Det var jo søndag!

Hvad er din favoritdestination til overnatninger i det fri?

De bedste hilsner,

Maria