Anmeldereksemplar fra Muusmann Forlag og reklamesamarbejde med Bloggers By Heart (reklamelink)

Dette indlæg er en del af Readathonserien, der kører i maj måned (2020) hos Bloggers By Heart (reklamelink) i samarbejde med de andre bloggere i netværket.

Find inspiration til din næste tur i disse bøger om vandring

Der findes mange bøger om vandring, da der er utallige vandreruter over hele verden. Vi befinder os dog i en helt anden verden, end vi har gjort i mange årtier på grund af Corona (2020). Derfor er det ikke sikkert, at Danmark eller verden åbner så meget op frem til sommer, at vi kan komme på ferie i udlandet.

Bliver det tilfældet, skal det ikke stoppe dig fra at drømme og planlægge din vandreferie i udlandet. Hvorfor ikke bruge tiden på at planlægge efterårets vandretur i Europa? Samtidig med at du træner op med mikroeventyr med vandrestøvlerne på i Danmark hen over sommeren. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Men tilbage til bøgerne!

Vandring i Europa af Lis Nielsen

I bogen Vandring i Europa får du ikke bare 22 forslag til spændende og uspolerede vandreruter i Europa. Du får også tips til udstyr og planlægning.

Du kan vælge mellem rute i:

 • Norge
 • Sverige
 • Storbritannien
 • Luxemborg
 • Tyskland
 • Østrig
 • Tjekkiet
 • Italien
 • Spanien
 • Grækenland
 • Portugal
 • Frankrig

Der er nok at tage fat på og bogen giver dig et godt overblik over sværhedsgrad, længde og hvordan du kommer til og fra destinationen.

Samtlige ruter er nemlig beskrevet med detaljerede oplysninger om destinationen og en faktaboks med rutens længde, antal dagsetaper, den bedste årstid at tage af sted på, sværhedsgrad og højdemeter samt hvor du kan finde yderligere informationer henne.

Jeg skal helt sikker undersøge Tyskland nærmere, da det ligger dejlig tæt på og har utrolig smuk natur.

Vandreruten Moselsteig på 365 kilometer, synes jeg, lyder spændende og her er der også rig mulighed for vinsmagning undervejs, da området er kendt for vindyrkning langs floden Mosel. Det er faktisk det mest kendte område i Tyskland.

Jeg har noget med højder, som jeg gerne vil udforske og samtidig skubbe mine grænser lidt. Jeg er nemlig ikke så stærk i højder, hvor jeg kan kigge ned gennem underlaget eller hvor jeg føler, jeg bliver hevet ud over kanten. På den 125 kilometer lange vandrerute Lechweg mellem Østrig og Tyskland kan jeg teste mine nerver på den 200 meter lange hængebro lavet af metalriste, som svæver 100 meter over dalbunden.

Vandring på De Kanariske Øer af Lis Nielsen

Lis Nielsen starter bogen ud med relevant information om De Kanariske Øer. Størrelse, indbyggertal, rejsen dertil og transport rundt på øerne. Stimarkeringerne på øerne er vigtige for at finde vej, som der også beskrives detaljeret og med billedeksempler.

De Kanariske Øer beskrevet med ruter i bogen er:

 • Lanzarote
 • Fuerteventura
 • Gran Canaria
 • Tenerife
 • La Gomera
 • La Palma
 • El Hierro

Der er ruter nok på hver enkelt ø til en uges vandring og så kan du jo selv vælge, om det skal være med en fast base, du går ud fra eller en mere primitiv vandreferie. Den enkelte vandrerute har en faktaboks med rutens længde, sværhedsgrad, højdemeter, markering og busstoppested, så du ved, hvor du kan komme af og på.

De Kanariske Øer bugner med UNESCO sites og er uden tvivl et besøg værd. Jeg har kun være på Lanzarote på Club La Santa og det er ikke lige frem vandreferie. I hvert fald ikke i 2005, men jeg skal ikke sige, hvordan det er nu.

Lanzarote blev i 1994 udnævnt som UNESCO “World Biosphere Reserve” med nationalparken som det centrale område.

Fuerteventura blev i 2009 udnævnt som UNESCO “World Biosphere Reserve”.

Vulkanen Teide og byen San Cristóbal de La Laguna er begge på UNESCO’s verdensarvsliste.

La Gomera blev udnævnt til nationalpark i 1981 på grund af den urgamle subtropiske laurbærskov, som dækker 10 procent af øen. I 2011 blev øen udnævnt som UNESCO “World Biosphere Reserve”.

La Palma blev i 2002 udnævnt som UNESCO “World Biosphere Reserve”.

La Hierro blev i 2000 udnævnt som UNESCO “World Biosphere Reserve”.

Der er ingen tvivl om, at jeg skal besøge en af De Kanariske Øer, for der er ufattelig meget interessant natur, som jeg er nødt til at opleve. Jeg kan jo starte fra en ende af og lægge ud med Tenerife.

Har du været på De Kanariske Øer og hvilken ø kan du anbefale at besøge?

Husk at målet ikke nødvendigvis er at komme fra A til B, men selve oplevelserne undervejs, som Lis så rigtigt skriver. Det er noget af det, jeg elsker ved at vandre – alle de oplevelser jeg får undervejs, som gør, at jeg glemmer tid og sted og bare er tilstede.

En lille ting til eftertanke, som Søren Kiekegaard sagde:

Derude, i den rene natur, forsvinder alle de daglige problemer og kun øjeblikket tæller.

Hvilke bøger om vandring kan du anbefale at forbyde sig i hen over sommeren?

I morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts Readathonserie (reklamelink), når Elizabeth kommer med sin anbefaling til sommerens læsning klokken 9 på sin blog Pigen der designede sin tid.

De bedste hilsner,

Maria