År 2018 er ved at være omme og jeg har lavet en bucketliste over de ting, jeg gerne vil i 2019, når det kommer til friluftsliv. Måske du kan finde inspiration i nogle af tingene til at lave din egen bucketliste.

Husk at du kan finde et hav af aktiviteter, lejrpladser og meget mere på Ud i Naturen > > >

Bucketliste for mit friluftsliv i 2019

Et frisk nyt år starter inden længe. Med plads til nye eventyr. Nye oplevelser. Ny begyndelse. Ny indstilling. Ny lige-hvad-du-har-lyst-til. 

I år 2019 vil jeg gerne bruge min mountainbike noget mere. Jeg vil gerne prøve sporet ved Slettestrand. Jeg vil gerne prøve sporet i Skagen, hvor vi jævntligt er oppe og besøge svigerfamilien. Jeg vil gerne cykle på stranden ved Blokhus, hvor du også må køre bil. Måske cykle fra Blokhus til Løkken og spise en is til sommer.

Tidligere på året skrev jeg, at jeg gerne ville lære at fiske i løbet af sommeren. Det blev aldrig til noget, fordi vi fandt et hus, som vi har brugt rigtig meget tid på at renovere og komme på plads i. Men i 2019 vil jeg på en fisketur. Jeg vil gerne opleve det, som mange mennesker taler om i forhold til det at fiske: at nyde stilheden og bare “være”.

Mikroeventyr har været det helt store emne i 2018. Jeg har overnattet ude hver måned på nær oktober, hvor vi var i Australien halvdelen af måneden og min kæreste lagde sig med en oprevet diskusprolaps den uge, hvor jeg havde planlagt et mikroeventyr.

Jeg har sovet på stranden, i skoven, i shelter, i telt, i bivibag for åben himmel. Jeg har sovet i -8 grader i februar og i 21 grader over sommeren, hvor der var hedebølge. Mikroeventyr er noget helt særligt og det vil jeg altid dyrke, men i det nye år vil jeg på vandreture. Vandreture i weekender i Danmark og Skandinavien. Der er utrolig mange uudforskede ruter i Danmark for mit vedkommende og mulighederne for at opleve nye dele af Danmark skal benyttes.

Vores shelter skal samles i 2019, når der kommer frost og vi kan få det ned bagerst i haven. Til sommer skal jeg have mit gudbarn på 3 år med ud og lave bål, snobrød og overnatte i shelter sammen. Det er i hvert fald planen og hvis han ikke er fan, er der heldigvis kun 300 meter ind til huset.

Mit friluftsliv i 2018

Som nævnt ovenfor har jeg i 2018 været på 11 mikroeventyr. Det 10. kommer snart på bloggen og det 11. tager jeg på op til nytår.

Du kan læse om alle mine mikroeventyr lige her > > >

I 2018 startede jeg ud med et nyt job. Et job hvor jeg skal bruge naturen og min interesse for friluftsliv. Jeg har udforsket en masse spændende ny natur og givet nogle mennesker nye oplevelser med deres lokalområde.

Jeg købte en mountainbike i foråret, som jeg har fået brugt alt for lidt midt i al renoveringen, timers kørsel til og fra job, og familietamtam. Men det skal der laves om på!

Jeg har fået udfordret mig selv med at sove ude alene. Ikke at jeg har været bange for at sove alene, men jeg har da tænkt over, hvor jeg har valgt at overnatte, når kun er mig. Jeg nyder alenetiden, stilheden og naturen til fulde. Det er umiddelbart ikke noget, jeg laver om på, men jeg vil fortsætte med at være kritisk i min udvælgelse af placering for overnatningen og altid fortælle mine nærmeste, hvor jeg er.

Forår og efterår bød på rejser til USA og Canada, og Singapore og Australien. Her har jeg oplevet en anden type friluftsliv, end jeg er vant til. Friluftsliv under meget varme himmelstrøg, hvor der skal tænkes nøje over, hvad jeg tog med i rygsækken. Det samme gjaldt til- og fravalg af ruter og terræn, da omgivelser og vilde dyr, kan slå mig ihjel, hvis jeg ikke er forsigtig.

I forbindelse med huskøb købte vi et vildmarksbad, der varmes op med brænde i den indvendig ovn. Det er en af de bedste investeringer, vi har gjort os. Vi bruger baljen 2-3 gange om ugen og der findes helt ærligt ikke noget bedre, end at hoppe i baljen efter en lang arbejdsdag. Blive varmet godt igennem og så ind under dynen. Jeg sover som en sten!

Hvad står der på din bucketliste?

De bedste hilsner,

Maria