Sydney er en kæmpe by med uendeligt mange muligheder. Både hvad angår overnatning og oplevelser. Vi er heldige at have udvidet familie flere steder i Australien. Derfor havde vi en skøn lille lejlighed til rådighed og endda med storbyens nok bedste udsigt. Nemlig Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge lige ude foran vinduet.

I denne rejseguide til Sydney finder du mine tips til naturoplevelser i Sydney og omegn. Storbyen har nemlig mange parker og meget smuk natur at byde på.

Rejseguide til Sydney – fakta om storbyen

Sydney ligger i New South Wales i Australien og har over 4 millioner indbyggere. Der er utrolig mange forstæder i Sydney og der er gode offentlige transportmuligheder. Du kan komme rundt med både bus, tog, havnefærge og taxa.  

En taxa har (i skrivende stund) et startgebyr på AUS$ 3.70 og er sammenlignelig med de danske taxapriser. Alt efter hvor langt du skal med havnefærgerne, kommer du af med mellem AUS$ 2-10. Al offentlig transport kan du tjekke lige her og søge efter priser på destinationer. Vi tog primært havnefærge, da vi boede lige ved side af, og taxa, da svigermor ikke er så godt gående.  

Der er uendeligt mange muligheder for at spise mad fra hele verden og priserne er bestemt rimelige. Du kan bo på alt fra 28-senges hostelværelser til meget dyre hoteller. Da jeg var i Sydney på et Working Holiday Visa for 10 år siden, boede jeg blandt andet på et værelse, eller rum er det nok nærmere, med 28 senge. Det kan ikke anbefales. Og slet ikke, hvis du har brug for alenetid, som jeg bestemt har. Vi bruger gerne Hotels.com, når vi rejser. Da jeg rejste i 2008-09, brugte jeg primært HostelWorld, for at finde de gode, centrale og ikke alt for store hostels rundt omkring i Australien.

Watsons Bay, Sydney

I forbindelse med det australske bryllup, som vi deltog i, var der arrangeret en ”recovery brunch” om søndagen. Det foregik i en park ved Watsons Bay. En rigtig hyggelig bugt på pynten lige før det enorme hav åbnede sig for os. Det er nemt at tage færgen fra Circular Quay til Watsons Bay, som tager cirka 20 minutter.

Køb en omgang fish and chips fra Doyles, som er den ældste fiskerestaurant i området. Søg skygge under et af træerne i parken og nyd dit take away med en kold øl til. Når du har sundet dig, kan du bevæge dig ned på havnekajen igen og gå til højre. Her følger du strandpromenaden og skiltene mod Camp Cove og Hornby Light House. Det er en rundtur på en god times tid langs kysten med vidunderlige udsigter. Vil du gå lidt længere, kan du tage The Gap med, så turen kommer op på cirka 4 kilometer.

Du kommer forbi en nudiststrand, hvis det har interesse. Derefter kommer du op til et udkigspunkt, hvor du kan se ind til centrum og mod Manley Beach. Rundt om hjørnet åbne det enorme hav sig og fyrtårnet dukker op. Det er helt fortryllende at stå der på pynten og se hav, så langt øjet rækker. Tænk sig alle de havdyr, der lever nede i dybet! Der er løbende skilte om området historie og udvikling. Du ender igen på havnepromenaden og molen, hvor færgen ligger til og sejler dig retur til Circular Quay.

Læs mere om ruten og omgivelserne her > > >

Sydney Royal Botanic Gardens

Det vrimler med fugle i alle afskygninger. Især ”bin chickens” som white ibis kaldes, da de hopper i skraldespande, på borde og hvor der ellers er adgang til mad. Parken er virkelig stor og du kan nemt bruger 2-3 timer på at gå rundt og se på planter, blomster og dyr. Der er en enestående udsigt til både operahuset og broen. Bryllupsceremonien, som vi deltog i, blev holdt her. Mellem to smukke store træer med udsigt direkte ud til operahuset og broen. Med lyden af de smukkeste toner fra strenginstrumenter, solens stråler, en let brise og bruden, der kom gående så elegant med sine forældre ved sin side.  

Tag madpakken med eller køb noget take away og nyd i parken. Der er rig mulighed for at slappe af med en god bog, skrive i din dagbog, dyrke yoga, høre musik eller hvad du ellers kunne have lyst til. Der er mange ind- og udgange, men tillad dig selv at fare lidt vild og gå hen, hvor strømmen måtte føre dig.

Blue Mountains

Selvom det er en rejseguide til Sydney, er Sydney-området utrolig stort og Blue Mountains ligger ikke langt derfra.

Det tager omkring halvanden time at køre til Katoomba, der er udgangspunktet til mange af ruterne og seværdighederne i Blue Mountains. Vi lejede en bil, men du kan også tage toget derop – find afgangstider her. Der er også en Blue Mountains Explorer Bus, som køre dig rundt til de forskellige seværdigheder. 

Katoomba Falls Round Walk, Blue Mountains

Vi startede ud i Katoomba, hvor vi parkerede bilen i parkeringshuset ved Scenic World. Derfra gik vi den rundtur, som jeg havde fundet hjemmefra. Katoomba Falls Round Walk. Turen er cirka 4 kilometer og tager omkring 2 timer at gå. Der er mange trapper og der er ret stejlt nogle steder. Du går gennem regnskovens unikke flora og fauna med cockatoos flyvende omkring dig. Det er som at være med i Jurassic Park. Lige bortset fra fortidslevnene, heldigvis.  

På rundturen kommer du forbi en masse udsigtspunkter. Der er udkig til De Tre Søstre, men fra et meget mindre turistet sted, da de fleste tager den lette løsning og bliver oppe på de asfalterede stier. Du kommer til steder, hvor du kan se blå bjerge, så langt øjet rækker og det kan simpelthen ikke beskrives med ord, hvor smukt det er. Du kommer forbi et par vandfald, som på grund af den nu 4-årige tørkeperiode, ikke var fyldt til randen med vand. Men det var utrolig smukt alligevel. Der er bare noget roligt og livsbekræftende ved vandfald, og naturen generelt.  

Når du har været ved de forskellige udsigtspunkter, har du to muligheder. Du kan vælge at gå samme vej tilbage og få trænet baller og lår fuldt ud. Eller du kan vælge at gå lidt længere ned og tage en Scenic Railway op til Scenic World. Railwayen koster omkring AUS$ 39 og er lidt af en oplevelse. Har du lidt højdeskræk eller ”hjælp, jeg føler, jeg bliver hevet ud over kanten, bare ved at sidde her”-tanker, skal du ikke tage Railwayen. Det er et slags tog med glas i siderne og loftet. Den hives baglæns op af bjerget og du ender med at have loftet som forrude – så lodret kører den op ad bjergkantet. Det er overstået efter 3-5 minutters tid, men jeg skal lige love for, at mit hjerte kom på overarbejde i de minutter!

Find ruten og information lige her > > >

Sublime Point Lookout, Blue Mountains

Her får du alt, hvad hjertet begærer! Stilhed. Udsigt. Alenetid. Vi mødte kun to andre par på den times tid, vi brugte på at betragte udsigten. Det er bestemt ikke overrendt, som de mere populære steder i Blue Mountains.  

Den lille tur er 175 meter hver vej. Du går ud på spidsen og så åbner landskabet sig med al sin pragt. Igen kan du beundre de uendeligt mange blå bjerge, uanset hvor du kigger her. Der svæver cockatoos og lorakeets rundt over trækronerne, som du står og kigger ned på. Du kan ikke høre andet end din vejrtrækning, fuglenes lyde og vinden. 

That’s it. Balsam for sjælen.

Gordon Falls Lookout, Blue Mountains

Turen her er 300 meter hver vej og fører ud til endnu et vandfald med et 200 meters fald og igen: de unikke blå bjerge. Man kan sige, at det måske er meget det samme, men på den anden side er det også vidt forskelligt, da bjergene ændrer sig. Farverne ændrer sig i solen. Udsigterne ændrer sig alt efter, hvilken vinkel du ser det fra. Er du sådan en som mig, der ikke kan få nok af natur: af sted på samtlige lookouts. Det var begyndt at regne, da vi kom til Gordon Falls Lookout, så vi gik den desværre ikke.

Honeymoon Point, Blue Mountains

Endnu en bjergtagende udsigt tæt på De Tre Søstre. Efter få hundrede meters gang møder de åbne vidder dig igen. Jeg kan stå i lang tid og betragte naturen. Få øje på fugle. Se på, hvordan landskabet ændrer sig, når himlen ændrer sig. Det er fascinerende at betragte naturen i fred og ro og står meget højt på listen over ting, jeg nyder allermest.

Du kan vælge at gå til Echo Point, hvor De Tre Søstre befinder sig. Det er en let tur på cirka 1 kilometer.

Echo Point – De Tre Søstre, Blue Mountains

De Tre Søstre er dét, størstedelen af turisterne kommer til Blue Mountains for. Ved Echo Point får de netop dét tjekket af listen. Det er virkelig også flot med de tre sandstenstoppe, der har formet sig til, hvad der ligner tre ”søstre”. Jeg synes bestemt, du skal se De Tre Søstre, men du kan se dem fra andre steder end Echo Point sammen med hundredevis af turister med store kameraer. Er du dårligt gående eller er det meget varmt og ikke forsvarligt at gå round walken, så er Echo Point et rigtig godt alternativ.

Vil du ud og se Søstrene helt tæt på, kan du komme derud herfra. Igen er det få hundrede meters gang hver vej.

Hvor lang tid har du til rådighed i Sydney?

Vi havde syv hele dage i Sydney og tre hele dage gik med bryllup. Vi brugte en hel dag i Blue Mountains inklusive kørsel. Vi brugte en dag på at gå rundt i byen, se Fish Market og tage i akvariet, som også kan anbefales. Vi brugte sammenlagt halvanden dag på at ses med vores udvidet familie, inklusive rundturen ved Watsons Bay. Og så skulle der pakkes og gøres klar til hjemrejse med de par indkøb, der skulle klares til fødselsdag og jul.

Jeg vil sige, at det er fint med tre hele dage i Sydney, hvis du også vil til Blue Mountains. Sydney er en flot by og der er masser at lave, men det er en storby som så mange andre. Jeg har plukket naturen ud til dig her og der er selvfølgelig utallige af parker, grønne områder og vandfronter, du kan nyde over hele byen, som ikke er nævnt her.

Jeg håber, du kan bruge denne rejseguide til Sydney og omegn, så du får det optimale ud af din tur Down Under.

Hvad er din bedste oplevelse med Sydney?

De bedste hilsner, 

Maria