Jeg har længe vidst, jeg skulle til møde i Nordsjælland og som sædvanlig ville jeg gerne kombinere det med et mikroeventyr – denne gang ved Bastrup Sø.

Solotur til Bastrup Sø

Jeg opdagede, at det lå i nærheden af et af de første shelters, jeg har overnattet i. Shelteret ved Bastrup Sø lidt uden for Lynge. Derfor var det oplagt med et gensyn. Det var i øvrigt også let at komme til og med en parkeringsplads få minutters gang derfra. Af den årsag er det også tæt på bebyggelse og vej, men trods det alligevel forholdsvis roligt.

Det skønne ved det her sted, er også, at det ligger lige ud til søen. Vinden blæser i sivene. Vandet klukker i søbredden. Ænderne skrapper.

Efter fem timers transport kom jeg endelig frem til Bastrup Sø i mørket. Jeg havde bevidst valgt et shelter, hvor jeg havde været før, så jeg ikke skulle finde vej til et fremmed shelter i mørket. Der var ingen andre mennesker, hvilket er en af de mange fordele ved at sove ude om vinteren. Det er de færreste, der bryder sig om at sove ude, når temperaturen er omkring frysepunktet. De sidste der havde brugt shelteret, havde efterladt et stearinlys, som skabte lidt hygge i hjørnet.

Jeg havde taget en ny pose frysetørret mad med fra Canada. Det viste sig, ikke at være en succes. Heldigvis er jeg en af de typer, der sørger for at have madpakke med til bilturen og ikke går ned på snacks. Så jeg havde fået noget at spise undervejs og gik ikke sulten i seng, selvom det kun blev til et par skefulde aftensmad.

Temperaturen er begyndt at falde og jeg har virkelig set frem at få røde kinder og iskold næse. Dog blev det ikke så koldt i løbet af natten – nogle grader over frysepunktet. Min sovepose holder mig altid varm og jeg sover som sædvanlig i underbukser og en uld t-shirt eller langærmet, alt efter temperatur. Derudover har jeg en fleece buff på og en buff om ørerne.

En god start på dagen

Jeg vågner altid frisk op, når jeg har sovet ude. Al den friske luft gør altså noget godt for kroppen. Igen tændte jeg stearinlyset i tusmørket, mens jeg fik pakket mit sovegrej sammen. Det giver lidt ekstra hygge, når man ikke har tændt bål.

Du finder shelterpladsen ved Bastrup Sø lige her > > >

På den nærmeste tankstation fik jeg børstet tænder og tager en truckervask på kundetoilettet, inden turen gik videre til mødet. Jeg arbejder som sagt med natur og dagen blev brugt udendørs og med bål, så det var intet problem at springe et enkelt bad over. Jeg kom alligevel til at lugt af bål, inden dagen var omme.

Hvor har du været på mikroeventyr i november?

De bedste hilsner,

Maria