Den rigtige fodpleje er med til at give dig en god tur i naturen. Du bruger fødderne hver dag og når du er på tur, er det altafgørende, at du kan gå. Der er ikke noget værre, end at gå rundt på vabelfødder. Eller have for små sko på, som klemmer og er ubehagelige. Eller have for lange tånegle, som skærer dine andre tæer til bløds eller bliver blå og falder af. Det kan hurtigt sætte en stopper for dit eventyr.

Fodpleje før din tur

Det er vigtigt, at du får klippet dine tånegle. En negl der er lidt for lang, kan skabe store problemer på turen. Det er altid en god idé at have en rutine med fodpleje generelt og ikke kun når du skal på tur. Dine fødder er som sagt dem, der bærer dig gennem livet og de kan blive hårdt belastet. Derfor fortjener de også at blive passet godt på. Det kan du gøre ved at skrubbe hælene med en pimpesten, som fjerne hård hud. Smør dem ind i creme, så de holder sig bløde og undgå revner.

Fodpleje under din tur

Når jeg er på tur, er fodplejen en del af dagligdagen. Jeg har altid ekstra sokker med til at skifte til et par tørre. Jeg har sportstape med, hvis jeg skulle få en vabel. Jeg sørger for at lufte fødderne om aftenen, når jeg er kommet frem til lejren. Om natten sover jeg med bare tæer i soveposen, medmindre det er frost og iskoldt. En lille omgang fodmassage er også skønt inden sengetid, for fødderne kan godt blive ømme af at vandre.

Fodpleje efter din tur

Tilbage i civilisationen vasker jeg mine fødder godt, bruger pimpestenen igen og smører fødderne ind creme. Hvis det skal være ekstra lækkert, tager jeg en plasticpose om fødderne med en sok udenpå. Derved trænger cremen ind i fødderne og ikke ind i sokkerne. Det er godt for både fødder og krop at gå på bare tæer, da du stimulerer zoneterapipunkterne, som svarer til forskellige steder på kroppen. Derfor er det en god idé at smide skoene og gå rundt på forskelligt underlag, mærke dine fødder og rent faktisk få en bedre holdning af det.

Generelle tips for at passe på dine fødder

  • Sørg for at have den rette type sok på
  • Sørg for at have dine egne vandrestøvler i den rigtige størrelse – lån ikke af andre
  • Sørg for at have førstehjælpskit med – neglesaks, sportstape, ekstra sokker

Læs om valg af de rette sokker > > >

Fodpleje med Baby Foot

Jeg bruger ind imellem Baby Foot, som er et produkt, der eksfolierer og fjerner hård hud på fødderne. Jeg synes, det virker rigtig godt og fødderne bliver dejlig bløde. Du kan selv vurdere effekten på nedenstående billeder af processen.

Synes du, fødder og hud er ulækkert, kan du stoppe med at læse her …

Før processen
4-5 dage inde i processen
En uges tid inde i processen.
Det sidste fnuller falder af.

Resultatet efter processen: dejlig bløde fødder!

Hvad er dit bedste tip i forhold til at passe på fødderne, når du er på tur?

De bedste hilsner

Maria