Har du hørt om den nye Amarmino? En dansk version af den spanske Camino – dog i meget mindre skala. Amarmino løber gennem Naturpark Amager mellem Dragør og DR Byen på Islands Brygge.
Jeg synes, idéen og navnet er sjov og naturen er skøn og varieret på strækningen. Hvis du gerne vil ud og vandre, er Amarminoen et rigtig godt bud, da den er let at komme til og fra med offentlig transport.
Derfor har jeg lavet en guide til Amarmino, så du kan komme af sted lige om lidt.
Du finder flere billeder og videoer fra min tur på Amarminoen under højdepunktet “Amarmino” her >
Her finder du Amarmino
Den 24 kilometer lange Amarmino finder du i Naturpark Amager i København. Vandreruten løber mellem Dragør Fort i syd og DR Byen på Islands Brygge i nord. Ruten blev officielt åbnet den 9. oktober 2020 og er markeret med turkise skilte med teksten “Amarmino”, pile og et dråbeformet logo. Du kan gå ruten fra både syd og nord, da den er skiltet med pile i begge retninger.
Læs mere om Naturpark Amager her >
Download kort over Amarmino her >
Når du går Amarmino, kommer du gennem varieret natur. Alt fra kyststrækninger og åbne vidder til dybe skove og Danmarks største selvsåede birkeskov. København har utrolig meget natur at byde på og så kan det endda nåes med offentlig transport.
Amarmino fra Dragør til Vestamager
Jeg har været en del på Kalvebod Fælled og Amager Fælled og har cyklet fra Sluseholmen til Dragør langs kysten. Den cykelrute kan i øvrigt anbefales, hvis du vil på et bilfrit mikroeventyr ud i det blå. Derfor valgte jeg at udforske den del af Amarminoen, der går mellem Dragør og Vestamager.
På Vestamager går der metro hvert tredje minut og da jeg ikke vidste, hvor længe jeg ville være af sted, besluttede jeg at starte turen i Dragør, hvor busserne går et par gange i timen. Jeg tog bus 250S til Dragør, hvor jeg stod af ved Dragør Skole. Du kan også vælge at stå af på Idrætsstien. Der er lige langt til vandrerutens startpunkt, uanset hvilket stop du står af ved. Er du i bil, kan du parkere på parkeringspladsen på Batterivej.
Ruten starter ved Dragør Badeanstalt og følger kysten sydpå. Der kan godt være vådt på stien mellem moseområdet og stranden. Alternativt kan du gå på stranden de første par kilometer. Ved Cafe Sylten fletter stien fra stranden og Amarmino-stien sammen og du er på rette spor igen.
Efter cirka 6 kilometer kommer du forbi Søvang og går ind i skoven, hvor der er fred og ro. Især i Coronatiden (2020), hvor der er en begrænset antal fly i luften. I Søvang kommer du også forbi Lene Beiers hus, hvis have er Vild med Vilje og helt genial i forhold til bier og insekter. Langsomt bevæger du dig gennem skoven mod Kongelunden og videre ud på Sydvestpynten. Her er der fyldt med kitesurfere, da jeg går langs vandet.
Efter 12 kilometers vandring fra Dragør kommer du til Pinseskoven. Fra dæmningen skal du ned til højre ved den gule murstensbygning og ind i Pinseskoven derfra. Her finder du Danmarks største selvsående birkeskov. Der er noget magisk og eventyrsagtigt over de hundredetusindvis af hvide birkestammer, som tårner mod himlen i alle mulige afskygninger.
Her kan du skære en del af ruten
Når du har gået knap 16 kilometer fra Dragør, rammer du Granatvej. Her kan du vælge at fortsætte ad Granatvej mod Naturcenter Amager og hoppe på metroen ind til byen fra Vestamager Station. Ruten fra Dragør til Vestamager Station er knap 19 kilometer lang.
Vil du gerne fortsætte og gå alle 24 kilometer på Amarminoen, skal du dreje til venstre ad Svenskeholmvej, som fører dig videre gennem Kalvebod Fælled. Du kommer forbi Sluseløbet, inden du kommer over på Amager Fælled og slutter ved DR Byen. Her kan du hoppe på en bus eller metro til Hovedbanegården eller hvorend du skal hen i landet.
Godt at vide om den nye Amarmino
Det er ikke hele ruten, der er barnevognsvenlig. Der er nogle steder mellem Dragør og Kongelunden, hvor der er for smalt til en barnevogn. Alternativt kan du parkere ved en af de mange parkeringspladser ved Kongelunden og gå nordpå derfra.
Du kan nemt komme til ruten i begge ender med metro eller bus i Dragør, Vestamager og DR Byen.
Ruten er skiltet i begge retninger, så du kan selv bestemme, hvilken vej du vil gå – uden at fare vild.
Der er mulighed for overnatning i shelter eller på teltpladser langs med ruten. Du må også fritelte i både Kongelunden og Pinseskoven.
Du kan finde lejrpladser og friteltningsområder i området her >
Hvor god er skiltningen egentlig? for ser ud som om folk er forvirret over ruten.
Når jeg ser skiltet på billedet fra Granatvej syntes jeg det ser noget mystisk ud.
Hej Ole,
Jeg kan godt forstå, at du synes, skiltningen ved Granatvej ser mystisk ud. Jeg måtte også dobbelttjekke for at være sikker på, hvilken vej ruten gik. Det er derfor, jeg har lavet en retningsbeskrivelse af netop dét sted.
Generelt synes jeg, at skiltningen er fin – den er dog ikke som en premiumrute, som bl.a. er kendetegnet for virkelig god skiltning på ruterne.
De bedste hilsner,
Maria
Hej, Går men turen fra DR-byen til Dragør, har jeg set flere blive i tvivl om hvilken vej de skal gå når de kommer til krydset Fasanstien og Kalvebodvej. Nogle tror de skal “tilbage” langs ridestien.
Man skal blot dreje til venstre af Kalvebodvej ca 50m så kommer Fasanstien i retning mod Søvang / Dragør igen på højre hånd. (Det er skiltet men svært at se når man lige står i krydset ved stien / vejen.) Fin guide du har lavet, og fedt at se naturen herude bliver brugt af så mange glade vandrere.
Hej Martin,
Tak skal du ha’ 🙂
Det er et fantastisk område og bestemt positivt, at flere og flere får øjnene op for det.
Jeg giver dig ret – det er ikke let at se skiltene alle steder, men som regel er det til at finde ud af, hvis man tager et kig på Google Maps også.
Ha’ en dejlig eftermiddag.
De bedste hilsner,
Maria
Hvor lang tid ca tog det jer at gå?
Hej Linda,
Det tog mig knap 4 timer at gå fra Dragør til Vestamager. Der er mulighed for at tage nogle afstikkere undervejs og holde pause flere steder.
De bedste hilsner,
Maria
Nu hvor Amarminoens rigtige længe er forskellig fra det oplyste, er de knap 19 km som du nævner fra Dragør til Vestamager så noget du har målt op? Eller er turen egentlig længere end dette? 🙂
Hej Astrid,
Jeg kan godt forstå, du spørger 🙂
De 19 kilometer er faktiske kilometer, jeg har gået fra Dragør til Vestamager. Jeg brugte Endomondo til at måle med, men Endomondo lukker ned i udgangen af december.
Kender du en anden app eller et andet redskab, der er godt til at måle gang, løb og cykling med?
Ha’ en dejlig dag 🙂
Bedste hilsner,
Maria
Ruten på kortet: https://onthegomap.com/s/1k1p39e4
ps: du behøver ikke bruge mit indlæg – du kan bare opdatere din blog hvis du finde information brugbart 🙂
Hej Boris,
Tak for link til ruten, du har gået 🙂
Det er altid en god idé at bruge en form for mapping, når man vandrer. Det er nemlig ikke altid, at rutens faktiske længde er den samme, der står angivet – som det er tilfældet med Amarminoen.
De bedste hilsner,
Maria
I søndags gik jeg denne skønne tur med en veninde. Ved Fasanstien, blev vi i tvivl om hvilken vej, vi skulle gå. Vi mødte også andre, der var i tvivl her – nogle valgte den forkerte vej, så de har nok fået nogle ekstra kilometer i benene. Ved Kongelunden, var vi så heldige, at møde kæmpetrolden Bjarke Cirkelsten, han er så smukt udført af kunstneren Thomas Dambo, snyd ikke Jer selv for, at hilse på ham! Jeg overvejer nu, at gå turen igen, denne gang modsat fra Dragør til DR-byen, så er det jo en ny tur, hvor jeg sikkert vil få øje på helt nye ting.
Hej Lone,
Turen er rigtig fin fra Dragør, hvor jeg valgte at gå fra. Jeg stødte ikke på Bjarke Cirkelsten, men mødte et par på cykel, som ledte efter ham. Der gemmer sig vidst flere kæmper rundt omkring på fælleden, så dem skal jeg på udkig efter en dag 🙂
Og du har så evig ret: det giver noget helt andet at vandre den samme rute, men fra hver sin retning. Rigtig god tur, når I skal af sted igen.
De bedste hilsner,
Maria
Hej Maria
Jeg og en veninde startede på turen i søndags, vi startede ved DR byen, og gik til kalvebodbrygge, desværre gik det galt der hvor vi ikke fangede Svenskeholmsvej, men drejede til venstre hvor vi så kom frem til Fields, nu vil vi gerne tilbage til hvor vi gik galt, hvordan er det nemmest at komme tilbage? vi har mulighed for at blive sat af en bil.
Nu fik vi set noget vi ikke havde planlagt, det var ok og turen var iøvrigt rigtig dejlig vi glæder os til resten.
De bedeste hilsner
Anette
Hej Anette,
Godt at høre, at turen var dejlig trods den lille detour, I var på 🙂
Jeg er ikke helt sikker på, hvor I er gået galt, men har et par forslag til jer alligevel.
I kan tage bussen til Sjællandsbroen/Sluseholmen og gå sydpå ad Dæmningsvejen under broen derfra. I kan også vælge at tage til Dragør og begynde ruten fra syd mod nord, som jeg gjorde.
At starte i Dragør er i virkeligheden nok det nemmeste og gå nordpå. Så rammer I på et tidspunkt det sted, hvor I har gået forkert.
Jeg håber, I får en god oplevelse igen i det skønne efterårslandskab 🙂
De bedste hilsner,
Maria
Hej Maria. Ruten mellem Sjællandsbroen og Kalvebodbroen “deles” med cyklister – når vejret er godt som i dag er der fuld fart på ruten og det vigtigt man kigger sig godt om.
Ellers – fantastisk oplevelse i godt vejr og must see oplevelse for alle Amagerkenere.
Hej Maria – og tak for en meget fin guide. Jeg tog ruten i dag, fra DR Byen mod Dragør. Ifølge både Garmin (på mit ur) og Endomondo (mobil) er ruten lidt over 26km – og synes ikke jeg har misset, ellers udmærket, skiltning, undervejs.
Hej Boris,
Tak skal du ha’:)
Ja, jeg tænker også, at ruten er lidt længere end de 24 oplyste kilometer. Da jeg nåede til Granatvej fra Dragør, havde jeg allerede gået 16 kilometer.
Har du nogle tips til distancen mellem DR Byen og frem mod Pinseskoven, hvor jeg ikke har gået ruten?
De bedste hilsner,
Maria