Har du hørt om den nye Amarmino? En dansk version af den spanske Camino – dog i meget mindre skala. Amarmino løber gennem Naturpark Amager mellem Dragør og DR Byen på Islands Brygge.

Jeg synes, idéen og navnet er sjov og naturen er skøn og varieret på strækningen. Hvis du gerne vil ud og vandre, er Amarminoen et rigtig godt bud, da den er let at komme til og fra med offentlig transport.

Derfor har jeg lavet en guide til Amarmino, så du kan komme af sted lige om lidt.

Du finder flere billeder og videoer fra min tur på Amarminoen under højdepunktet “Amarmino” her >

Her finder du Amarmino

Den 24 kilometer lange Amarmino finder du i Naturpark Amager i København. Vandreruten løber mellem Dragør Fort i syd og DR Byen på Islands Brygge i nord. Ruten blev officielt åbnet den 9. oktober 2020 og er markeret med turkise skilte med teksten “Amarmino”, pile og et dråbeformet logo. Du kan gå ruten fra både syd og nord, da den er skiltet med pile i begge retninger.

Læs mere om Naturpark Amager her >

Download kort over Amarmino her >

Når du går Amarmino, kommer du gennem varieret natur. Alt fra kyststrækninger og åbne vidder til dybe skove og Danmarks største selvsåede birkeskov. København har utrolig meget natur at byde på og så kan det endda nåes med offentlig transport.

Find flere naturoplevelser i København her >

Amarmino fra Dragør til Vestamager

Jeg har været en del på Kalvebod Fælled og Amager Fælled og har cyklet fra Sluseholmen til Dragør langs kysten. Den cykelrute kan i øvrigt anbefales, hvis du vil på et bilfrit mikroeventyr ud i det blå. Derfor valgte jeg at udforske den del af Amarminoen, der går mellem Dragør og Vestamager.

På Vestamager går der metro hvert tredje minut og da jeg ikke vidste, hvor længe jeg ville være af sted, besluttede jeg at starte turen i Dragør, hvor busserne går et par gange i timen. Jeg tog bus 250S til Dragør, hvor jeg stod af ved Dragør Skole. Du kan også vælge at stå af på Idrætsstien. Der er lige langt til vandrerutens startpunkt, uanset hvilket stop du står af ved. Er du i bil, kan du parkere på parkeringspladsen på Batterivej.

Ruten starter ved Dragør Badeanstalt og følger kysten sydpå. Der kan godt være vådt på stien mellem moseområdet og stranden. Alternativt kan du gå på stranden de første par kilometer. Ved Cafe Sylten fletter stien fra stranden og Amarmino-stien sammen og du er på rette spor igen.

Efter cirka 6 kilometer kommer du forbi Søvang og går ind i skoven, hvor der er fred og ro. Især i Coronatiden (2020), hvor der er en begrænset antal fly i luften. I Søvang kommer du også forbi Lene Beiers hus, hvis have er Vild med Vilje og helt genial i forhold til bier og insekter. Langsomt bevæger du dig gennem skoven mod Kongelunden og videre ud på Sydvestpynten. Her er der fyldt med kitesurfere, da jeg går langs vandet.

Efter 12 kilometers vandring fra Dragør kommer du til Pinseskoven. Fra dæmningen skal du ned til højre ved den gule murstensbygning og ind i Pinseskoven derfra. Her finder du Danmarks største selvsående birkeskov. Der er noget magisk og eventyrsagtigt over de hundredetusindvis af hvide birkestammer, som tårner mod himlen i alle mulige afskygninger.

Her kan du skære en del af ruten

Når du har gået knap 16 kilometer fra Dragør, rammer du Granatvej. Her kan du vælge at fortsætte ad Granatvej mod Naturcenter Amager og hoppe på metroen ind til byen fra Vestamager Station. Ruten fra Dragør til Vestamager Station er knap 19 kilometer lang.

Vil du gerne fortsætte og gå alle 24 kilometer på Amarminoen, skal du dreje til venstre ad Svenskeholmvej, som fører dig videre gennem Kalvebod Fælled. Du kommer forbi Sluseløbet, inden du kommer over på Amager Fælled og slutter ved DR Byen. Her kan du hoppe på en bus eller metro til Hovedbanegården eller hvorend du skal hen i landet.

Godt at vide om den nye Amarmino

Det er ikke hele ruten, der er barnevognsvenlig. Der er nogle steder mellem Dragør og Kongelunden, hvor der er for smalt til en barnevogn. Alternativt kan du parkere ved en af de mange parkeringspladser ved Kongelunden og gå nordpå derfra.

Du kan nemt komme til ruten i begge ender med metro eller bus i Dragør, Vestamager og DR Byen.

Ruten er skiltet i begge retninger, så du kan selv bestemme, hvilken vej du vil gå – uden at fare vild.

Der er mulighed for overnatning i shelter eller på teltpladser langs med ruten. Du må også fritelte i både Kongelunden og Pinseskoven.

Du kan finde lejrpladser og friteltningsområder i området her >

Læs også: Guide til din første sheltertur >

Læs også: Naturoplevelser i Danmark >

Hvilke ruter kan du anbefale at vandre i nærheden af offentlige transportmuligheder?

De bedste hilsner,

Maria