Du kan få mange naturoplevelser i København, selvom det ikke umiddelbart virker sådan i en storby. Jeg har samlet de (efter min mening) skønneste naturoplevelser i København til dig. Er du på weekendophold, ferie eller tilflytter, kan du med fordel læse denne guide, som viser dig skøn natur i hovedstaden.

Sydhavnstippen

Sydhavnstippen finder du i Sydhavnen og det er én af de naturoplevelser i København, der bestemt er et besøg værd. Naturområdet er 50 hektar stort og er flittigt brugt af løbere, hundeluftere og børnefamilie.

På Sydhavnstippen går der får og holder blandt andet bjørneklo og gyldenris nede. Du kan også møde de pelsede alpakkaer, som går sammen med fårene og passer på dem.

Der er en del stier i området, både i indhegningen og grusbelagte stier, hvor du må cykle. Der er sat bordbænkesæt op flere steder, så du kan nyde madpakken eller eftermiddagskagen til bølgeskvulp eller alpakkaernes gumlen.

Du kan komme til Sydhavnstippen på flere måder.

Med tog står du af på Sydhavn Station og går langs Sydhavnsgade, svinger til højre ad Bådehavnsgade og til højre ad Fragtvej. Efter Stark går du ind i området til venstre.

Med bus står du af på Bådehavnsgade/Sjællandsbroen, fortsætter ned ad Bådehavnsgade, til højre ad Fragtvej og efter Stark går du ind i området til venstre.

Er du gående eller på cykel, kan du kommer hertil via Fragtvej eller for enden af Bådehavnsgade.

Valbyparken

I forlængelse af Sydhavnstippen kommer du til Valbyparken. Her er der mange stisystemer og flere legepladser, som er populære blandt børnefamilier. Du finder både toiletter og en café, hvis du trænger til en kop kaffe og en tissepause. Det er også i Valbyparken, der afholdes Grøn Koncert hver sommer. I sommeren 2020 anlægges der en 120 meter lang sandstrand i den sydlige ende af parken.

Du kan komme til Valbyparken på flere måder.

Med tog står du af på Ny Ellebjerg Station eller Sjælør Station og krydser O2, inden du rammer Hammelstrupvej. 

Med bus kan du køre helt “til døren”. Du står af på Kongens Enghave/Valbyparken og så er du der. 

Er du gående eller på cykel, er der indgang både fra Gammel Køge Landevej og Spontinisvej. 

Amager Fælled

Amager Fælled kan du komme til tops hele tre gange. Der er nemlig tre høje og fra “Bjerget” kan du se til Bella Sky, Kalvebod Fælled og indre by. Skal du eller ungerne brænde lidt krudt af, kan I tage et par ture op og ned. Der er masser af stier, hvor du både må gå og cykle, der er bålpladser, søer, får der græsser og endda en modelflyvebane, hvis det har interesse. Området strækker sig fra Islandsbrygge til Amager Vest ved Bella Centret. 

Kommer du med metro eller bus, kan du stå af ved Islands Brygge, DR-Byen, Sundby eller Bella Center.

Er du gående eller på cykel, kan du komme til Amager Fælled Artillerivej, Ørestads Boulevard eller Vejlands Allé. 

Kalvebod Fælled

Hvem havde troet, at Danmarks største selvsåede birketræsskov ligger i København? Blandt andet derfor er det én af de naturoplevelser i København, du ikke må gå glip af. 

Kalvebod Fælled, der er en del af det 3.500 hektar store Naturpark Amager, har en masse at byde på. Der er fuglereservater, søer, utallige bålpladser, lejrpladser og vandre- og cykelruter. Vil du på langtur, er der faktisk flere hundrede kilometer vandre- og cykelstier. Der er mere end 300 fuglearter i området og 25 kilometer kystlinje.

Et forslag til en eftermiddagsvandre- eller cykeltur kan være at tage fra Sluseholmen og cykle land Dæmingsvej mod Kalvebod Bro. Inden du rammer broen, drejer du til venstre og kommer ind på fælleden. Her holder du til venstre og følger grusstien gennem birkeskoven, forbi shelterpladsen og ud på Kanonvej. Her kan du gå til højre mod Naturcenter Amager eller til venstre over motorvejen og mod golfbanen og skydebanen tilbage til Sluseholmen. Turen er cirka 10 kilometer. Vil du på en længere tur kan du fortsætte forbi Kalvebod Bro til Dragør og spise frokost eller en is, inden du cykler tilbage gennem Kongelunden og Pinseskoven.

Naturcenter Amager har fritgående høns, legepladser, udstoppede dyr samt toiletter og en café.

Vil du gå en afmærket rute, kan du vælge én af de fire Kløverstier fra Naturcenter Amager på enten 2,5, 5, 7,5 eller 14 kilometer.

Er du med metro, skal du stå af ved Vestamager Station.

Er du gående eller på cykel, kan du komme hertil fra Sluseholmen/Sjællandsbroen, Center Boulevard, Otto Baches Allé eller langs villakvarterene i Tårnby og Kastrup.

Hvilke naturoplevelser i København vil du dele med os andre?

De bedste hilsner,

Maria