En god film og natur i sofaen en lørdag aften, hvor jeg alligevel ikke har nogle planer, er noget jeg nyder. Der findes meget, som ikke kræver den store hjerneaktivitet, og jeg vil gerne enten lære noget af det, jeg ser eller blive inspireret på den ene eller anden måde. Og det synes jeg, jeg gør med nedenstående film. Derfor har jeg lavet en oversigt til dig, hvis du også vil se en god film og få naturen ind i din stue en lørdag aften.

Film om natur der er værd at se

127 timer

Her møder vi den unge mand Aron, der tager ud i et bjergområde i Utah for at hike. Han glemmer at fortælle, hvor han er taget hen og da han kommer til skade, er han virkelig i knibe. Han får en sten ned over sig og nu er han nødt til at redde sig selv. For hvordan er det lige, mna overlever uden mad og drikke, og med en arm, der sidder fastklemt? Filmen er baseret på en sand historie.

Tracks

Robyn føler sig lidt udenfor samfundet og dets normer. Hun beslutter sig for at begive sig på tværs af Australien – 2.700 kilometer fra Alice Spring og ud til vestkysten. Men først skal hun lære at håndtere kameler, anskaffe sig dem og finde ud af, hvordan projektet kan lykkes rent praktisk. Filmen foregår i 1970’erne og er baseret på en sand begivenhed.

Wild

Endnu en autentisk film. Cheryl er kommet ud i noget rod med sex og stoffer og da hun opdager, hun er gravid, indser hun, at hun må rette op på sit liv. Uden at forberede sig, begiver hun sig ud på den lange, udfordrende og på nogle punkter farlige vandrerute Pacific Crest Trail, hvilket får konsekvenser.

Læs mere om Cheryl Strayed her > > >

The Way

Det er ikke alle, der forstår passionen for at vandre – det gør Tom heller ikke. Men da hans søn dør på El Camino de Santiago og han skal ned og hente liget hjem, beslutter Tom sig for at gennemføre turen til ære for sin søn. Meget rørende film.

Losing Sight of Shore

En dokumentar, hvor du møder fire modige unge kvinder, der har sat sig for at ro over Stillehavet fra USA til Australien. Det er ikke en let opgave og det koster blod sved og tårer. Det er interessant at følge deres rejse, deres frustrationer og deres sejrer.

Jago – A Life Under Water

Livet i Indinesien er meget anderledes fra Danmark. I den prisvindende dokumentar møder du 80-årige Rohani, der er undervandsjæger. Rohani fortæller om sit liv og det er fascinerende, at han fortsat dykker, sin alder taget i betragtning.

Det var en god håndfuld af de film om natur, som jeg nyder at se. Du kan finde de fleste film og dokumentarer på NetFlix.

Hvilken film om natur og udeliv er din favorit?

De bedste hilsner,

Maria