Missisonen med dette mikroeventyr er at overnatte i hængekøje. Men at finde tid til et mikroeventyr i september har været en udfordring. Tiden flyver og jeg kan ikke følge med. Der er undskyldninger nok og jeg har lavet en rookie mistake i september måned. Jeg fik ikke sat en dato i kalenderen! Derfor blev mit mikroeventyr i september måned i sidste øjeblik og med et andet formål for øje end normalt.

Fra Mors til vores egen skov – mikroeventyr i september

Jeg knipser og så er der gået en uge. Da jeg ikke havde fået sat en dato til mikroeventyr i kalenderen i september måned, blev det en halvfærdig løsning. Jeg ville egentlig have været til Mors. Jeg arbejder i Thy og derfor var det oplagt at tage et mikroeventyr på Mors, hvor jeg aldrig har været. Jeg har ikke brugt min hængekøje særlig mange gange og ville gerne prøve det igen. Inden det bliver for koldt. Tanken var god nok, men da der ikke var fastsat en dato i kalenderen, gik tiden. 

Sidste uge i september måtte jeg sadle om. Beslutningen blev, at jeg ville sætte min hængekøje op på vores naturgrund. Hvor jeg heller ikke har nået at overnatte for åben himmel endnu. Jeg havde tjekket vejrudsigt og planlagt at sove ude fra tirsdag til onsdag, hvor det skulle blive omkring 10 grader om natten. Ingen regn og nogenlunde vindstille. Perfekt til at teste min 1 måned gamle, men uafprøvede, sommersovepose, der har en komforttemperatur på 10 grader. På den måde kunne jeg også nemt komme ind i varmen i huset, hvis soveposen blev for kold.

Fra hængekøje til telt

Efter aftensmaden satte vi gang i bålet i haven og hyggede os med the og chokolade. Lige pludselig begyndte det at trække sammen og jeg tog en rask beslutning om at sætte mit telt op i haven i stedet for hængekøjen nede i skoven. 

Vi nåede lige at sætte os ind i teltet, da det begyndte at regne og ruske. Bobby, vores 12 år gamle hund, skyndte sig ind mellem os og puttede sig på min sovepose. Da klokken nærmede sig 22, kravlede jeg i posen, mens Bobby lagde sig op i sofaen og Jonas ind i den varme seng i soveværelset. 

Jeg er 163 centimeter høj og min tresæsoners sovepose er 180 centimeter lang. Min sommersovepose, som jeg købte for en måneds tid siden, er 170 centimeter lang. Det er helt perfekt til min kropslængde. I løbet af natten begyndte det at ruske noget i teltet og jeg kunne se ud på træerne, at de også fik sig en rusketur. Min sovepose holdt mig dejlig varm hele natten, mens jeg – som jeg altid gør i efterår, vinter og forår – lå i mit lange uldundertøj. Så soveposen er godkendt her på falderebet, rent temperaturmæssigt. For det er ved at være tid til at tage tresæsonersposen i brug igen. 

Hvad har jeg lært af mit mikroeventyr i september?

  • Sæt en dato i kalenderen i god tid! På den måde slipper jeg for at løbe tør for tid. 
  • Hav en backup plan, hvis vejret skulle være omskifteligt.
  • Få orden i friluftsgrejet oven på flytningen, så tingene er lettere at finde i de rette kasser.

Hvad har været dit bedste mikroeventyr i september måned?

De bedste hilsner,

Maria