Her på bloggen skriver jeg om alt mellem himmel og jord, der har med friluftsliv, natur og grej at gøre. Nu er det tid til, at du får lidt outdoor facts om mig, som du måske ikke vidste i forvejen.

Fact nr. 1

Jeg har rejst med rygsæk i Australien, New Zealand og Asien i 1 år på et working holiday visa. Jeg startede ud med 11 kg i rygsækken og kom hjem med 14 kg. Bøger og nyt friluftsgrej vejer tilsyneladende lidt…

Fact nr. 2

Jeg er uddannet friluftsvejleder hos Outdoor Sports. Det betyder, at jeg er mountainbikeinstruktør, træklatreinstruktør, havkajakinstruktør og teambuildinginstruktør.

Fact nr. 3

Jeg begyndte for alvor at vandre, da jeg var på mit rygsækseventyr (se fact nr. 1) i 2008. Senere har jeg meldt mig ind i De Studerendes Vandreklub i København for at finde andre at vandre med og finde nye dejlige vandresteder. Det gav en masse bekendtskaber, tips og tricks til vandreruter, grej og mad. Vandreklubben har også en afdeling i Aarhus, hvis du er interesseret og bor i den landsdel.

Fact nr. 4

Jeg havde min første soloovernatning i shelter i oktober 2014. Det foregik i en stor jolle, der var vendt på hovedet og havde fået en bund i, så den fungerede som shelter. Det var grænseoverskridende, men jeg havde sat mig for at gennemføre og da det var en kølig og våd efterårsfredag, var risikoen for andre overnattende ikke så stor. I øvrigt min bil holdende længere oppe af vejen, hvis jeg ville hjem. Siden da har jeg været på en del soloovernatninger og har nydt alle på nær én, som du kan læse om her.

Fact nr. 5

Jeg fór vild på et fjeld i Bergen i novemberstormvejr, vred mit knæ rundt og fandt tilbage efter 1.5 time i panik. Man skal altid tage sine forholdregler. Også selvom det ikke er et særlig stort område. Det blæste op, da jeg nærmede mig toppen og skiltningen på vej ned på den anden side af fjeldet, var ikke så god. Det var stierne heller ikke, så jeg kom på afveje og trods mudder, et forvredet knæ og tusind tanker, der fór gennem mit hoved, kom jeg ned i god behold.

Fact nr. 6

Jeg har boet i Tromsø i Nordnorge, mens jeg studerede og nød al den friske luft og natur omkring mig. Mine batterier blev ladet op og jeg savner min fjeldudsigt fra stuen. Har du mulighed for at tage et semester af dit studie i udlandet, kan jeg virkelig anbefale det!

Fact nr. 7

Jeg har dårlige knæ og kan desværre ikke nyde vinterfjeldene på langrendski, selvom det er nogle helt fantastiske naturoplevelser, det kan give. Jonas er sikker på, han lære mig det, så det må komme an på en prøve!

Fact nr. 8

Jonas og jeg har haft vores gamle hund, Bobby, med på sheltertur i Sverige i 2016. Han var dengang 10 år gammel, lidt tyk og havde det lidt hårdt, selvom vi ikke gik mere end 8 km. om dagen. Jeg tror, han savnede sin sofa og sine mange daglige pensionistmiddagslure. Nu er han 12.5 år, er halvblind, halvdøv og virkelig blevet gammel, så selv de små gåture på 5 km er anstrengende for ham.

Fact nr. 9

Vi flyttede i oktober 2017 fra København til Nordjylland for at komme tættere på naturen, ned i gear og få højt til himlen. Jeg (og vi) nyder det. Der er utrolig meget smuk natur heroppe.

Du kan finde inspiration til mikroeventyr lige her.

Fact nr. 10

Jeg rejser hvert år alene til udlandet, bor på hostel og tager på dagsture i naturen. Her får jeg ladet op, suget frisk luft til mig og nyder at være alene med mig selv uden forstyrrende elementer. Jeg har bl.a. været i Bergen og i Wales, som virkelig kan anbefales!

Det var lige blandede outdoor facts om mig, som måske giver et bredere billede af, hvem jeg er.  

De bedste hilsner,

Maria