I Nordsjælland – ikke langt fra Helsingør – finder du Gurre Sø. En naturperle som er oplagt til et mikroeventyr med eller uden overnatning. 

Jeg tog en dagstur til Gurre Sø med drikkedunk og kage, hvor jeg gik de 10 kilometer rundt om søen og nød det skønne sommervejr i starten af juni måned.

Værd at vide om Gurre Sø Rundt

Kommer du i bil, vil jeg anbefale dig at parkere på pladsen ved Esrumvej, som du finder lige her > >

Er du med offentlig transport, kan du tage bus 347 og stå af ved Horserød Fængsel. Herfra skal du gå 1 kilometer for at komme til Gurre Sø.

Fra parkeringspladsen følger du den store brede grusvej og når du kommer til Y-krydset, holder du til venstre og går ad stien ved den røde bom på billedet ovenfor.

Rundturen er 10 kilometer lang og du kan cirka halvvejs holde en pause ved fuglekiggerposten. Du går gennem smuk skov i kanten af søen og følger de gule prikker på træerne. Enkelte steder kan det være svært at se, hvor du skal gå hen. Du skal dog blot holde dig så tæt på søen som muligt, så kommer du hele vejen rundt. Du kommer gennem privat skov, hvor der jo gælder nogle andre regler end i offentlig skov. Du må gerne gå igennem fra kl. 6 og indtil solnedgang. 

Du kan læse mere om reglerne i naturen her > > >

Vil du overnatte i det fri, er der flere muligheder for at slå telt op. Der er nemlig løbende lejrpladser langs Gurre Sø og bålpladser, hvis du blot vil lave pandekager eller snobrød med ungerne undervejs på turen.

Terrænnet er forholdsvis flat, men stiernes bredde varierer og der er derfor enkelte steder, som ikke egnet til barnevogn og klapvogn.

På mikroeventyr i ukendt terræn

Jeg trængte til at komme ud at se et nyt sted i det skønne sommervejr, som endelig havde fået fat i starten af juni måned.

I Facebookgruppen Denmark Microadventures havde jeg set nogle billeder fra nogen, som havde været rundt om søen. Det er i rimelig køreafstand fra, hvor jeg bor og derfor blev det destinationen for søndagens mikroeventyr.

Skiltningen fra parkeringspladsen var ikke særlig god, men jeg fandt ud af, at jeg skulle ned på de små stier langs søen. Herfra var der gule prikker på træerne de fleste steder og et naturligt flow rundt om søen. Så længe du holder dig på stierne tættest på søen, er du på rette spor.

Der er en herlig ro i skoven og med solen der titter ned gennem trækronerne og fuglene, der kvidrer løs, kan jeg kun blive glad i låget. Jeg havde taget en flaske vand med i varmen og et stykke kage, for man skal aldrig gå ned på snacks, når man er på tur. Da jeg var nået cirka halvvejs rundt, tog jeg en kort afstikker til fuglekiggerposten. Jeg kunne på lang afstand høre nogle fugle, der gik fuldstændig amok.

Ganske rigtigt. Da jeg kom op ad trappen og kunne se ud over søen, var den lille ø plastret helt til med fugle. Det må være ynglesæson eller sådan noget, for det larmede helt vildt. Fuglekiggerposten er et skønt sted at gøre et lille stop og nyde kaffe, kage, snacks eller madpakken.

Dejlig fyldt op med ny energi, frisk luft og desværre også en del myggestik rigere, kom jeg tilbage til startpunktet og kørte til Helsingør. Kronborg stod flot i solen med den blå himmel som baggrund og jeg følte, at jeg havde været på eventyr. På mikroeventyr et ukendt sted, som jeg vil besøge igen på andre årstider. 

Hvilke rundture kender du til, som er et mikroeventyr værd?

De bedste hilsner,

Maria