Reklame – indlægget indeholder affiliate link
Når ens mikroeventyr ikke går helt efter planen, må Plan B tages i brug. Det skal være sjovt, hyggeligt og rart at sove ude, ikke en sur pligt.

Marts måneds Mikroeventyr

I uge 12 havde jeg planlagt, at jeg skulle afprøve min bivibag i baghaven (vi bor på en gård med masser af grønne arealer). Jeg har haft bivibagen længe, men har kun brugt den i lunt vejr, hvor der dannes kondens på indersiden. Derfor var det på tide at få afprøvet den i kulde eller i hvert fald omkring frysepunktet. Det er også en del lettere både vægt- og pladsmæssigt at tage en bivibag og evt. en tarp med på overnatning.
Vi tændte bål og grillede snobrød med naboerne. Jeg havde alting klar og det var så smukt med stjerner på himlen, vindstille og ikke særlig koldt. Desværre satte min krop en stopper for planerne. Jeg har haft nogle problemer med min mave siden i sommers, er blevet undersøgt på kryds og tværs og fået nogle piller, der dæmper mavesyre. Da den nye recept ikke var gået igennem endnu, havde jeg været uden pillerne i 2 dage og det satte gang i mavekramperne efter madindtag.

Mikroeventyr vol. 2

Den nye plan blev, at jeg tog min sovepose osv. med på i lejligheden igen, puttede mig under dynen i fosterstilling og besluttede at sove ude tirsdag til onsdag ugen efter. Jeg havde en hjemmearbejdsdag onsdag og det gør altså også en forskel, at jeg ikke skal op klokken 5 om morgenen for at komme på arbejde. I stedet kunne jeg sove til klokken 7, gå ind i bad, spise morgenmad og være klar til at arbejde fra klokken 8. Smart!

Hvordan fungerede mit mikroeventyr med bivibag og tarp?

Da jeg kom fra arbejde om tirsdagen, gjorde jeg klar ude i haven. Jeg lagde et gammel fodboldmål ned, så tarpen kunne danne et shelter og vendte de to små åbninger væk fra vinden. Bivibagen var stor nok, til at både liggeunderlagt og sovepose kunne være deri. Mit liggeunderlag fra Therm-A-Rest (reklamelink) er jeg lidt forsigtig med og det bliver ikke lagt på småsten eller andet, så jeg risikerer, at der går hul på det. Ude på marken med på høje græs var der ikke risiko for det, men jeg ville alligevel gerne teste, om underlagt kunne være i bivibagen af praktiske årsager. Jeg var lidt spændt på, om der kom kondens, men det var ikke tilfældet, da temperaturen om natten lå på minus 1-2 grader.

Tarpen har jeg ikke brugt så meget og jeg må indrømme, at det kræver lidt mere øvelse. Den var ikke sat stramt nok op, så den blafrede helt vildt, fordi der kom nogle ret kraftige vindstød. Det var ikke noget problem at holde varmen, selvom det var et par minusgrader. Ligesom på mit mikroeventyr på Fyn i februar sov jeg i mine SmartWool lange underbukser og SmartWool bluse undertøj (reklamelink) og det holder mig dejlig varm trods kulde. Der kommer en anmeldelse af uldundertøjet, når jeg kommer hjem fra Canada og har testet det derovre også.

Konklusionen bliver: det var skønt med frisk luft og få testet udstyr i praksis, men jeg skal øve mig på tarpopsætningen. Alt i alt en “semi-succes”, der skal afprøves et andet sted i april måned!

Hvor har du været henne på mikroeventyr i marts måned?

 

Husk at følg mig på Instagram og facebook, hvor jeg løbende lægger billeder op og i denne periode fra vores eventyr på den anden side af Altanten.

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev nedenfor og få tilsendt min e-guide “Sådan får du mere natur ind i hverdagen”.

De bedste hilsner,

Maria