Hvad skal du pakke til en rejse, hvor der både er sommer og vinter? Det kan du få mit svar på i dagens indlæg.

Planning is everything

Hvor længe skal du være af sted? Hvor koldt er der? Hvor varmt er der? Er der mulighed for at vaske? Skal du være aktiv på ferien (ja da, selvfølgelig…)? Skal du have pænt tøj og sko med til en middag ude? Er der mulighed for at købe småting som shampoo, solcreme osv. undervejs? Skal du slæbe din egen bagage fra sted til sted?

Der er mange ting at tage højde for. Der er ingen, der gider pakke for meget, især hvis du skal bære det rundt på ryggen. Du kan ikke slæbe hele garderoben med dig og du er nødt til at tænke praktisk. Især når du rejser i både varmt og koldt klima på én og samme ferie. Lige præcis den situation står vi i lige om lidt. Vi skal til New York, Ontario og Florida fordelt på tre uger inkl. et par restaurantbesøg, hvor vandrestøvler ikke er passende.

Hvad skal du pakke?

Det er som sagt vigtigt at tænke over, hvad du skal på rejsen og pakke derefter. Har du indtjekket bagage med, behøver du ikke tænke over, hvad du har med af væsker og antal kilo er ikke så væsentligt. Med mindre du har tendens til “over packing” og tager med til “hvad nu hvis”-situationer eller “nice to have”, som du alligevel ikke får brug for. Derfor har jeg samlet mine tips og hvordan jeg gør til inspiration.

Flere lag

Det er en rigtig god ting at tænke i lag. Mange tynde lag tøj er bedre end få tykke lag tøj. Med de mange tynde lag kan du bedre regulere temperaturen. Her er uld efter min mening genialt – du kan læse om uldens mange gode egenskaber her.

Ting med flere formål

Det er i hvert fald mit motto. Jo flere funktioner en genstand har, jo bedre og jo mindre skal du pakke af forskellige ting og sager. Og så er der selvfølgelig basistingene, som har ét formål, men som derfor også skal virke 100 procent. Fx tager jeg en kropsolie med, der både fungerer som makeupfjerne, kropsolie og hårolie, som jeg bruger til at styre krøllerne. Et andet eksempel er mine bukser, som er med zip off og derfor er perfekte til begge slags klima, evt. med et par uldunderbukser under. Bodywash kan bruges til både kroppen og vasketøjet. Et tørklæde kan varme halsen, det kan bruges som sarong på stranden og som en “pæn” accessory til middagen på restauranten.

Mix and match

Tøjet skal kunne mixes på kryds og tværs. Hvis du skal pakke let og praktisk, nytter det ikke noget, at du pakker tøj, der kun kan passe sammen med én over-/underdel. Jeg tager tøj med, der passer sammen, uanset hvad jeg fisker op af tasken.

Let som en fjer

Så vidt muligt – af praktiske årsager og rent princip – rejser jeg kun med håndbagage. Lad være med at tage det tungeste tøj med. Hvis du kun rejser med håndbagage, så tag dit tungeste tøj og sko på, så det ikke tæller med i de 8 kilo, håndbagage max må nå op på.

Hvad gør du med fodtøj?

Vandrestøvler gør sig bare ikke lige så godt på restauranten, som på vandrestien – det er vist ingen hemmelighed. Selvom jeg er forholdsvis ligeglad med, hvad folk tænker, så har jeg alligevel ikke lyst til at tilføre min kjole et par vandrestøvler. Til gengæld har jeg et par vandresandaler med, som er til den pæne side og de kan bruges til almindelig pænt brug også, for eksempel på restaurantbesøget. Min plan er at rejse i et par flade støvletter, som er behagelige at gå i, som passer til både kjole og bukser og som kan bruges til pænt brug i det kolde klima.

Toiletsager – nok mest for kvinderne

Er du uheldig at have din menstruation, mens du er på ferie, behøver du ikke købe et kilo tamponer. For det første kan de købes de fleste steder i verden (hvis ikke alle?) og for det andet findes der en smartere løsning. Jeg bruger OrganiCup, som er en genbrugelig menstruations-“kop”, der er god for kroppen og ikke tørrer underlivet ud. Jeg har altid en tandpasta og tandbørste med i bagagen, hvis nu den indtjekkede bagage skulle blive væk og flyver jeg langt, er det rart at friske munden op løbende. Min fuglerede til krøllede hår kræver lidt pleje og derfor har jeg både shampoo, balsam og olie med. Men ikke i store flasker. Jeg hælder det over i mine GoToob, som du kan læse om her. Derudover har jeg en solcreme til ansigtet med, fordi den ikke fylder noget og den skal bruges, inden den bliver for gammel. Jeg køber solcreme til resten af kroppen i det varme klima. En skraber til ben og diverse er praktisk og selvfølgelig en deo. Med hensyn til parfume har jeg en smart lille beholder, hvor jeg kan pumpe yndlingsparfumen over i og derved spare plads.

Mens jeg er væk

Du skal nok komme med på eventyr på sidelinjen, hvis du følger med på Instagram og facebook. Når vi er kommet hjem og restitueret oven på jetlaget, kommer der noget på bloggen om eventyret, som du evt. kan bruge til rejseinspiration.

Der kommer selvfølgelig indlæg på bloggen hver onsdag, som der plejer. Du kommer derfor ikke til at mærke, at jeg er “ude af huset” og jeg vil at besvare henvendelser, når det er muligt.

Hvordan pakker og rejser du, når det ikke er en decideret vandretur, du skal på?
Kommentér nedenfor og lad os inspirere hinanden!

De bedste hilsner,

Maria