Svanninge Bakker var oplagt mål for et mikroeventyr, da jeg aldrig har været ”rigtigt” på Fyn. Fyn har altid været fartbumpet på turen mellem Sjælland og Jylland. Det er ærgerligt, for Fyn har meget at byde på.

Kombinér business and pleasure

Endnu en gang var det mødetid på Fyn med jobbet. Endnu en gang var det oplagt at tage rygsækken på og tage på eventyr et nyt sted i Danmark. Rygsækken blev pakket søndag og mandag efter job, kørte jeg til Fyn. Heldigvis nåede jeg frem, inden det blev mørkt. Jeg nød udsigten fra bakketoppene, efter jeg havde benyttet mig af det offentlige toilet, når nu det var der. Udsigten over det sydfynske øhav var helt fantastisk. Bakketoppe og hav så langt øjet rakte kombineret med eftermiddagssolen, der begyndte at gå ned.

Friteltning 

Jeg havde fundet et område med fri teltning ved Svanninge Bakker. Udfordringen blev at finde et sted, der var nogenlunde plant. Jeg gik lidt rundt og frem og tilbage, inden jeg vendte tilbage til en lysning mellem nogle grantræer. Jorden var stenhård og det var vanskeligt at få pløkkerne i. Det lykkedes at få to pløkker i til apsiserne på hver side. Det blæste ikke så meget, så min kropsvægt, rygsækken og vandblæreren kunne sagtens holde selve teltet på jorden.

Alene på tur i Svanninge Bakker

Jeg er blevet rigtig tryg ved mit telt. Jeg har det godt med at være alene på tur, for jeg føler mig tryg og beskyttet i mit telt. Det er ikke svært at falde i søvn, for jeg har taget mine forholdsregler. Jeg har vand og mad nok med. Bilen holder maks en halv times gang væk. Jeg har strøm på min telefon. Jonas har fået et koordinat til, hvor jeg ligger og bliver opdateret med en godmorgen-besked.

Frost og grødis i vandflasken

Det er ingen hemmelighed, at det har været frostgrader de sidste par uger i februar. Jeg var af sted den 26.-27. februar og frosten var bestemt en væsentlig faktor. Jeg havde uldtøj, uldstrømper, uldbuff og uldpandebånd på i soveposen. Det eneste der virkelig frøs, var min næse. For dælen, den var kold, når den stak ud fra soveposen.

Da jeg vågnede om morgenen, var vandet i både min vandflaske og vandblære frosset til is. Det er tegn på, det virkelig har været koldt!

Fuld knald på varmen

Inden jeg gik hen til bilen, var jeg et smut omkring bakketoppene igen. Morgenlyset og skyerne lavede de smukkeste farver på himlen og Svanninge Bakker. Jeg falder helt til ro og glemmer tid og sted, når jeg står og beundrer naturen på den måde. Men jeg skulle også videre og nå frem til mødet i tide. Så varmen i bilen blev skruet op og sædevarmen sat på max. Vandet og min næse blev hurtigt tøet op. Og igen var det praktisk med et offentligt toilet til tandbørstning, når nu det var der. Som sædvanlig var det til stor overraskelse for de andre deltagere, at jeg havde overnattet i telt i kulden. På trods af at temaet på mødet var natur.

Det er bare med at springe ud i det, men er du nybegynder, så vent til det er lidt varmere og ”arbejd” dig op til vintersæsonen.

Hvilket område på Fyn kan du anbefale at besøge?

De bedste hilsner,

Maria