Jeg satte mig for, at jeg ville se, hvor langt jeg kunne komme omkring i naturområder og grønne stier i København. Hvor mange kilometer kunne jeg gå i naturen på en dagstur i København?

Intet mindre end (næsten) 22 kilometer, faktisk! Og jeg kunne have fortsat endnu længere, hvis tiden havde været til det.

På dagstur i København

Der er overraskende mange grønne områder i København og en del af dem hænger sammen. Det betyder, at du kan gå på grønne stier, i parker og i skov uden at blive forstyrret af biler og busser. Bortset fra de steder, hvor du skal krydse veje.

I Vanløse finder du Grøndalsparken, som løber fra Fuglebakken Station til Damhussøen. I den nordlige del af Damhussøen støder Damhusengen til og fortsætter nordpå under Jyllingevej. Her bliver den til Krogebjergparken, som fortsætter op til Vestvolden ved Islevhusvej. Vestvolden går østpå til Utterslev Mose og vestpå helt til Avedøre forbi Brøndbyskoven. 

Er du frisk på en ekstra lang tur og har gode ben, kan du fortsætte helt til Dragør via Kalvebod Fælled. Her bliver det nok nødvendigt med en overnatning undervejs, da ruten kommer op på +40 kilometer.

22 kilometers vandretur i det grønne København

Jeg startede min dagsvandring i Vanløse. Jeg gik langs Grøndalsparken til Damhussøen. Grøndalsparken fanger du fra Flintholm Station, hvis du er med offentlig transport.

Ved Damhussøen fortsatte jeg nordpå langs Damhusengen, som bliver til Krogebjergparken, når du går under Jyllingevej. Der er både gang- og cykelsti og ruten er fin at tage på begge måder. 

Når Slotsherrensvej er krydset, fortsætter stierne nordpå til Islevhusvej, hvor jeg gik vestpå langs Vestvolden. Du kan også gå østpå og komme til Utterslev Mose. 

Vestvolden går langs Fæstningskanalen og motorring 3 forbi Rødovre. Inden du krydser Roskildevej, kan du tage en lille detour og finde én af De 6 Glemte Kæmper. Nemlig Sovende Louis, som du finder lige her > > >

Du kan læse mere om alle De 6 Glemte Kæmper her > > >

Inden du får set dig om, er du nået til Brøndbyskoven. Jeg spiste min madpakke i forårssolen på bålpladsen, inden jeg gik gennem skoven, krydsede Brøndbyøstervej og gik gennem Bakkeskoven op til Avendøre Havnevej. 

Herfra og til Hvidovre Station gik jeg på fortov langs vejen. Ved Hvidovre Station fangede jeg Vigerslevparken, som fortsætter nordpå til Damhussøen og sydpå til Kystagerparken ved Kalveboderne.

Det er også i Kystagerparken, du finder Planetstien, som du kan læse om her > > >

Jeg gik tilbage til Vanløse langs Vigerslevparken, Damhussøen og Grøndalsparken. Og vupti! Så havde jeg sørme gået 22 kilometer (næsten) udelukkende på grønne stier og grønne områder i København.

Andre grønne dagsture i København

Der er masser af muligheder for dagsture i København. Det uanset om du er til cykelture eller vandreture. Ruterne er egnet til begge dele. Nedenfor kan du finde et udpluk af ruter på forskellig længde, som er tilgængelige fra stationer i Storkøbenhavn. Ruterne er ikke markerede, men blot mine egne erfarigner med områderne.

11 kilometer (Husum St. – Utterslev Mose retur)

Husum Station – Vestvolden – Utterslev Mose (begge moser) – retur langs Vestvolden til Husum Station.

12 kilometer (Husum St. – Avedøre St.)

Husum Station – Vestvolden sydpå indtil du rammer Avedøre Station.

Du finder Bakketop Trine her > > >

16 kilometer (Kalveboderne rundt fra Ny Ellebjerg St.) 

Ny Ellebjerg Station – Valbyparken – Kystagerparken – langs Amagermotorvejen – langs Kalveboderne (Dæmningsvejen) – Sydhavnstippen – Valbyparken – Ny Ellebjerg Station.

På Stejlepladsen på Sydhavnstippen finder du trolden Ivan Evigvår > > >

20 kilometer (Husum St. – Åmarken St.)

Husum Station – Vestvolden sydpå – Mågeparken – Planetstien – Åmarken Station.

Her kan du svinge omkring Lange Liv, der sidder på Skrædderholm under Amagermotorvejen > > >

22 kilometer (Avedøre St. – Dragør)

Avedøre station – Mågeparken – Kalvebod Fælled – Kongelunden – Dragør.

Her kan du svinge omkring Lange Liv, der sidder på Skrædderholm under Amagermotorvejen > > >

24 kilometer (Flintholm St. – Utterslev Mose retur)

Flintholm Station – Grøndalsparken – Damhussøen – Damhusengen – Krogebjergparken – Vestvolden – Utterslev Mose (begge moser) – retur samme vej.

30 kilometer (Flintholm St. retur)

Flintholm Station – Damhussøen – Damhusengen – Krogebjergparken – Vestvolden sydpå – Mågeparken – Kystagerparken – Vigerslevparken – Damhussøen – Flintholm Station

Du finder Bakketop Trine her > > >

Du finder min guide til naturoplevelser i København her > > >

Læs min guide til Amarminoen her > > >

Find inspiration i mine mikroeventyr her > > >

Hvilke ruter eller områder i Storkøbenhavn kan du anbefale at vandre eller cykle?

De bedste hilsner,

Maria