Jeg rejser sydpå inden længe. Jeg skal til Singapore og Australien og jeg glæder mig som et lille barn. Jeg har boet og rejst i Australien tilbage i 2008-2009, så det bliver et glædeligt gensyn. Den gang rejste jeg alene rundt i knap 1 år. Nu er det med kæreste og svigermor i tre uger.

Stop-over på vej til Australien

Jonas har boet i Singapore og kan vise rundt en masse lokale steder i de tre dage, vi er der. Vi skal til bryllup i Sydney, men har 10 dages tid til at rejse, dykke og vandre.

Da jeg var i Australien, brugte jeg ikke så meget tid i det nordlige Queensland ved Port Douglas og deroppe. Derfor var det vigtigt for mig at undersøge området og finde frem til, hvilke ruter der er værd at gå og hvor lange de er. Jonas har fortsat problemer med at gå de længere distancer på grund af diskusprolapsen tilbage i 2016, derfor er der mindre dagsture på programmet.

Men hvordan finder du lige ruter i udlandet? Hvordan får du et overblik? Hvor skal du starte og ende? Det vil jeg hjælpe dig med her, så også kan komme på vandring i Australien.

Tøm biblioteket

Jeg er stor fan af biblioteker. Der er selvfølgelig ikke sikkert, at de har den nyeste version af den bog, du søger. Men til gengæld er det gratis og ruterne har næppe ændret sig meget siden sidste udgave et par år tidligere.

Da jeg rejste rundt i 2008-2009, havde jeg Lonely Planet Australia med mig. Den helt store, tykke bog der indeholdt hele landet. Der er fyldt med tips om alt fra overnatning, spisning, aktiviteter, kulturen og klimaet. Jeg brugte den til at finde ud af, hvor jeg ville hen. Hvad der var spændende at opleve. Hvad der var lokalt og knap så turistet.

Derudover brugte jeg også de lokale folk, jeg mødte undervejs. De havde gerne nogle lokale tips om, hvor jeg skulle tage hen for at opleve det autentiske Australien. Slippe for alt for mange turister og rygsæksrejsende. Og det holdt gerne stik.

Brug Instagram til at søge

Jeg har brugt Instagram en del til at finde inspiration. Også når det kommer til vandreruter. Jeg brugte forskellige hashtags for at se, hvad der dukkede op af guldkorn. For eksempel #hikingcairns, #hikingbrisbane og #hikingbluemountains. Jeg fandt nogle ruter, som jeg har gemt og som jeg håber, vi kan gå. Når vi kommer til de enkelte steder, skal vi selvfølgelig høre de lokale, hvad de anbefaler. Måske er der nogle bedre bud, end dem jeg har fundet.

Brug Facebook til at efterspørge

Facebook er også fin, hvis der findes grupper til det formål, du ønsker at undersøge nærmere. Jeg fandt en gruppe, der hedder Hiking Australia. Da jeg blev accepteret i gruppen, skrev jeg, hvad planerne var. At vi skal være i Port Douglas-området, i Brisbane og i Sydney. At ruterne må være op til to timers kørsel fra vores baser. At vi er vant til at vandre i Skandinavien. At det skal være godt skiltet eller markeret. Det kan nemlig gå gruelig galt, hvis du farer vild i Australien. Både på grund af klimaet, men også på grund af diverse dyr, der kan slå dig ihjel. Alt i Australien kan slå dig ihjel. Selv de fluffy søde kaolaer, der er høje på eukalyptusblade og har virkelig skarpe klør og tænder!

Der kom virkelig mange gode forslag og kommentarer. Valget er nu mellem disse ruter.

  • The Bump Track i Port Douglas
  • Devil’s Thumb i Port Douglas
  • Mount Coot-Tha Forest
  • Royal National Park syd for Sydney
  • Wentworth Falls i Blue Mountains

Men husk at der også skal være plads til spontanitet og tips fra de lokale på stedet.

Der vil fortsat komme nye indlæg på bloggen, selvom jeg er “overseas”. Du kan følge med i eventyret på daglig basis på Instagram, hvor jeg lægger billeder og videoer op. De bliver også delt på Facebook, hvis du ikke er på Instagram.

Har du rejst i Oceanien? Hvad er dit favoritsted?

De bedste hilsner,

Maria