Skagen er hjemby for min kæreste og vi kommer der jævnligt. Derfor var det også oplagt, når turen alligevel gik derop, at jeg fik afprøvet min bivibag sådan rigtigt og ikke bare i baghaven. Mikroeventyr 4 ud af 12 gik til Skagen og det var et hit!

Skagen, toppen af Danmark

Vi har været væk på ferie det meste af april måned. Turen gik til Canada og USA i 3 uger. Det var super fedt og der kommer inspiration og rejseinfo på bloggen inden længe. Hvis du er nysgerrig på, hvordan du skal pakke til sommer- og vintervejr på én tur, kan du læse med her. Pga. ferien havde jeg kun 9 dage tilbage af april måned og måtte tænke kreativt med alle de ting, vi skulle i de dage.

Som sagt kommer vi jævnligt i Skagen og jeg nyder at være der. Det er en helt anden type natur, du finder i Skagen. Der er masser af gran- og nåletræer, klitter og vand. Masser af vand i det store hav. Forrige sommer sov vi i hængekøjer i skoven og det var en positiv førstegangsoplevelse med hængekøjerne. Vi skal øve os lidt mere på opsætningen, men jeg er fan af konceptet.

Torsdag op til Store Bededag skulle vi besøge svigerforældrene i Skagen og så var det oplagt, at jeg tog en nat ude i den forbindelse. Jeg havde flere destinationer i tankerne: Råbjerg Mile, Grenen og skovområdet omkring Den Tilsandede Kirke. Vejrudsigten lovede tørvejr, men lidt vind og det er aldrig til at vide, hvordan klitterne ligger, så det måtte jeg se derude.

En nat i klitterne

Det var halvmørkt, inden vi ramte Skagen efter arbejde og der var vind i sejlene, så jeg tog en hurtig beslutning om at lægge mig i klitterne mellem Klitgården og Den Tilsandede Kirke. Der ville være for meget vind på Grenen og jeg ville gerne være tæt på vandet, så skoven bliver en anden gang.

Jonas kørte med derud for at vi sammen kunne finde et godt sted, jeg kunne lægge mig. Det er stadig for koldt, når man er frossenpind, at sove ude på den her tid af året, så jeg venter (u)tålmodigt på, at temperaturen stiger og vi kan komme på en fælles tur. Nå, men vi fik gået op og ned af klitterne og fandt til sidst et sted, hvor jeg havde udkig til lidt hav, skoven og ikke blev sandblæst (hehe!) i løbet af natten.

I nattens mulm og mørke

… kom der ingen ulve, hugorme eller sandfluer. Natten forløb rigtig fint og min bivibag fungerede, som den skulle. Mit liggeunderlag lå direkte på sandet og så lå jeg i posen med bivibagen udenpå. Et par timer efter jeg var faldet i søvn til bølgernes brusen og vinden i træerne, fik jeg et par dryp hovedet. Jeg nåede lige at tænke, “for H…..!”, men så stoppede det igen. Min bivibag er nemlig ikke vandtæt eller vandafvisende på oversiden. Hvis det begyndte at regne sådan rigtigt, ville jeg få travlt med at pakke sammen og komme hjem, for tarpen havde jeg ikke taget med pga. sandunderlaget.

Ved 3-4 tiden om natten vågnede jeg igen, men denne gang fordi månen blændede mig. Jeg slog øjnene op til den smukkeste stjernehimmel, da der endelig var kommet et hul i skyerne. Dét er, hvad det hele handler om. De små fantastiske øjeblikke. De øjeblikke og de fornemmelser, som et 5-stjernet hotel ikke kan give på samme måde, som en 1 million-stjernet hotel kan.

Morgenstund har (ikke) guld i mund

Til daglig ringer uret klokken 5 og selvom det er weekend, vil det indre ur gerne vække mig tidligt. Når jeg sover ude, vågner jeg automatisk tidligt og det gjorde jeg også i fredags, klokken 5.19. Himlen var begyndt at trække sig sammen og vejrudsigten havde lovet lidt regn omkring klokken 8. Jeg fik pakket sammen, taget lidt billeder og så gik jeg ned på stranden. Ingen mennesker, fred og ro, dog heller ikke nogen solopgang pga. alle skyerne. Det var skønt at gå i mine egne tanker, stille og roligt ind mod byen.

Hele huset sov, da jeg kom hjem – også hundene – men jeg havde fået Jonas til at låse bagdøren op. En god times tid under en varm dyne med en varm kæreste og en snorkende hund i kurven ved siden af: dét er en god start på fridagen! Resten af dagen bestod af gåture i solskinsvejr, besøg på plejehjemmet og en is på stranden. Årets første i Skagen. Eftermiddagen blev rundet af med en lille lur i soveposen på havestolen sammen med Bobby, den lille hæmoride.

Hvor har du været på mikroeventyr i april?
Har du også været på stranden og fået en masse sand med hjem i alt grejet?

De bedste hilsner,

Maria

Vil du have mere natur ind i hverdagen?

Vil du have mere natur ind i hverdagen?

Få alle de gode tips i e-bogen 

SÅDAN FÅR DU MERE NATUR IND I DIN HVERDAG

E-bogen lander helt automatisk i din indbakke, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Du vil også modtage tips og tricks samt de seneste blogindlæg.

Sådan! Nu er du tilmeldt og e-bogen er på vej!