Rømø blev udflugtsmålet i august måneds mikroeventyr. Ind imellem har jeg nogle møder og kurser rundt om i landet. Det drager jeg gerne nytte af og kobler et mikroeventyr på i samme omgang.

Første besøg på Rømø

Som jeg har skrevet i juli måneds mikroeventyr, så har jeg noget med øer. Derfor var det oplagt at smutte en tur til Rømø, når jeg alligevel skulle til Sønderjylland med jobbet.

Jeg har ikke været i Sønderjylland, siden jeg som barn var en enkelt dag i Ribe. Danmark er et smukt land og jeg vil rigtig gerne se noget mere af det. Især øerne.

Bonusinfo: Rømø er en del af Nationalpark Vadehavet, som er Danmarks største nationalpark. Læs mere her > > >

Forberedelser før mikroeventyret

Som sædvanlig tjekker jeg vejret på den norske YR for at se, om der er nedbør eller vindforhold, jeg skal tage højde for. Jeg smutter også forbi Ud i Naturen for at se efter friteltningspladser og shelterpladser. Umiddelbart var der ikke noget af det på Rømø.

Til gengæld er det meste af øens naturområder ejet af Naturstyrelsen og der må du gerne overnatte i din sovepose. Du kan finde alle Naturstyrelsens arealer her > > >

Inde på Krak kan du se områderne ret tydeligt og detaljeret. Jeg synes, Krak fungerer bedre end Google Maps til det formål at se, hvordan området ser ud, når man ikke har været der før.

At overnatte i det fri

Der er noget helt særligt ved at sove ude. Enten er man til det, ellers er man ikke. Der er også forskel på, om du sover i telt, shelter eller for åben himmel. Om du er alene eller sammen med andre. Jeg har sovet alene ude mange gange efterhånden og har fundet ro med det. I starten var det bestemt ikke 100 procent trygt og jeg har også haft en træls (elsker den jyske vendning!) oplevelse, som du kan læse om her.

Øvelse gør mester og nu er det faktisk et frirum for mig. Alenetid. Tid til refleksion.

1.000.000 stjerners hotel

Jeg kørte til Rømø efter arbejde. Der er forholdsvis langt til Sønderjylland, næsten uanset hvor du kommer fra, men især fra Nordjylland. Jeg havde set på Krak, at stranden var til at køre på, så derfor faldt valget på en strandovernatning. Lidt ala mit mikroeventyr i Skagen

Jeg blev mødt af 1-200 biler på Lakolk Strand. Primært tyskere. Jeg vidste godt, at Rømø var populær, men jeg havde ikke forestillet mig, at der ville være proppet med biler, autocampere og campingvogne på en helt almindelig onsdag aften. 

Jeg spiste aftensmad og gik en lang tur langs stranden, inden jeg fandt mit sovegrej frem. De fleste biler kørte efter solnedgangen, så jeg kunne lægge mig til rette i fred og ro. Det var simpelthen så skønt at falde i søvn til bølgernes brusen og vinden i sivene. Ingen dug eller nedbør i løbet af natten, perfekt! På trods af en overskyet aftenhimmel, var det stadig meget bedre end et 5-stjernet hotel.

Morgenfrisk

Jeg havde sat uret til klokken 6.15, så jeg var vågen til solopgangen. Desværre var det fortsat overskyet og derfor ingen decideret solopgang, ligesom aftensolen der gik ned i en sæk. 

Jeg pakkede mine ting og kørte ud til Kommandørgården på Juvrevej, hvor jeg havde fundet en rute på ViewRanger, der var passende til den tid, jeg havde til rådighed. Ruten hedder Rømø Vandring og kan downloades gratis her. En klapsammen rugbrødsmad og så derud af. Og hvilken tur!

Jeg kom gennem nåle- og løvskov, klit- og hedeareal og sluttede turen af på en bakketop med fantastisk udsigt. Du kan se en video af udsigten her. Den kan varmt anbefales. 8 kilometer og på middel niveau.

Har du sovet for åben himmel på stranden og hvad synes du om det?

De bedste hilsner,

Maria