Rejs ud og se verden –  den er stor og skal opleves. Når vores liv lakker mod enden, tror jeg ikke, det er materielle ting, vi ville ønske, vi havde købt. Jeg tror, det er oplevelser og mere personlige emner, der står på listen. For eksempel at vi ikke tog den jobmulighed, der bød sig. At vi ikke tog det semester i udlandet. At vi ikke tilbragte så meget tid med familien, fordi vi arbejdede for meget. At vi ikke rejste mere ud i verden og fik uforglemmelige oplevelser. For mig er det i hvert fald oplevelser, der står øverst på min ønskeseddel.  

Rejs ud i verden og skab minder for livet

Det har været utrolig svært at finde på juleønsker i 2019. Og det gør det ikke nemmere, at jeg har fødselsdag i februar. Jeg mangler ikke nogen materielle ting. Jo, jeg kunne godt bruge en ny og bedre hovedpude, for søvn er vigtig og undervurderet. Men jeg mangler ikke nogen materielle ting og derfor ønsker jeg mig oplevelser. Minder til livets rygsæk, som jo kan være alt fra en picnic med venner eller familie. Eller en tur for at lære at finde spiselige svampe i naturen. En dag på SUP på Silkeborgsøerne. Eller en hel dag med søsterhygge uden forstyrrelser.

Mine rejser rundt i verden

Jeg har gennem årene rejst rigtig meget. Jeg har været mange steder i verden og jeg er ikke færdig med at udforske vores planet. Jeg har været i:
 • Tyrkiet
 • Tyskland
 • Ungarn
 • Wales
 • Malaysia
 • Singapore
 • Thailand
 • Canada
 • Mexico
 • USA
 • Australien
 • New Zealand
Der er mange steder, jeg virkelig gerne vil opleve. Mange steder, hvor naturen langsomt mindskes på grund af klimaforandringer. Derfor er det ekstra vigtigt for mig at komme ud og se verden. For vi ved ikke, hvordan verden ser ud om 5, 10 eller 25 år. Det er ved at være et par år siden, jeg har rejst alene. De sidste større rejser, jeg har været på, var familien med. Og det kan være svært at kombinere friluftsliv, som jeg jo elsker, med familieferien. For hvordan får du forenet de to ting, uden der bliver noget bøvl? Hvis alle ikke er med på idéen om at komme ud i naturen i det pågældende land? Hvis der er store aldersforskelle på jer? Du kan læse mere om, hvordan jeg kombinerer friluftslivet med familieferien her > > >

Den store verden – tæt på og langt væk

Skandinavien er fantastisk, tæt på og der er mange steder, der er et besøg værd. Ét af de steder er Tromsø i Nordnorge, hvor midnatssolen står højt på himlen over sommeren og nordlyset danser om vinteren. Du finder en guide til, hvad du skal opleve i Tromsø her > > > Her kan du læse om sommereventyret til Tromsø > > > Et eventyr der førte os videre til Abisko, som du kan læse om her > > > Jeg er fløjet om på den anden side af jorden og har rejst i Australien af to omgange. Første gang i 1 år, bare mig og min rygsæk. Anden gang med min kæreste og svigermor, da vi skulle til bryllup i Sydney hos vores udvidet familie. Du kan læse om min jul som rygsæksrejsende i Australien her > > > Du kan læse, hvordan du finder vandreruter i Australien her > > > Du kan læse guiden til naturoplevelser i og omkring Sydney her > > > USA og Canada har jeg også besøgt af nogle omgange. Det er spændende lande og jeg er især vild med Canadas natur og befolkning. Meget gæstfrie og behagelige mennesker, og deres natur er et helt kapitel for sig selv! Det skal opleves, for billeder kan ikke retfærdiggøre, hvordan der faktisk ser ud, når man står midt i den storslåede natur. Naturoplevelser ved Niagara Falls > > > Hvordan pakker du til sommer og vinter på én og samme tur? > > >

Når rejsen ikke går som planlagt

Da jeg læste International Business Studies på HHX i sin tid, var vi på studietur i USA det sidste år. En fed tur ned gennem Californien i 15 dage fra San Fransisco til Los Angeles. Den længste rejse, jeg på daværende tidspunkt, havde været på. Jeg havde heller aldrig været i USA før. Vi fik en masse fede oplevelser og det var interessant at besøge store virksomheder som Oracle og bruge vores engelske i forretningsøjemed for første gang. Turen startede dog ikke så godt ud, da halvdelen af klassen ikke modtog deres bagage ved endestationen. Inklusiv mig. Der gik der godt nok lidt panik i os unge mennesker, der jo nøje havde udvalgt tøj, sko og så videre til de to uger med afslapning, forretningsbesøg og besøg i Universal Studios. Hvad dælen gør man, når man står der i sit behagelige rejsetøj og kun har sin håndbagage med lidt snacks, en bog og en iPod? Heldigvis havde vores undervisere overblikket og fik fat i de rette folk, som kunne hjælpe os videre. Det viste sig, at vi kunne få udbetalt nogle penge med det samme, så vi kunne købe et par underbukser, en tandbørste og deodorant. De efterfølgende dage fik vi et fast beløb per dag, hvor vores bagage fortsat var savnet. Jeg kan ikke huske det præcise beløb, men det var tilstrækkeligt til at købe lidt tøj og et par sko at skifte med.

Hvor kan du få hjælp?

Syv-ni-tretten, så har jeg ikke oplevet at miste min bagage siden da. Til gengæld har jeg siden den oplevelse, altid haft et par underbukser, min tandbørste og en parfume med i håndbagagen, hvis jeg også har indtjekket bagage med på rejsen. For man ved jo aldrig. Det kan jo ske, at den indtjekkede bagage bliver væk, ender det forkerte sted eller bliver ødelagt. Ofte rejser jeg dog kun med håndbagage. Det er også en fin udfordring til at skære ned på, hvad jeg faktisk har brug for at tage med på rejsen. Man kan også få mange toiletartikler i rejsestørrelser og med pakposer er det nemt at holde styr på sagerne. En totalvægt på 8 kilo (plus minus alt efter selskab) kan du sagtens rejse med, alt efter temperatur på destinationen. Men skulle du være uheldig at miste din bagage, at flyet er forsinket eller at personalet strejker, behøver du ikke panikke. For der er nogen, som kan hjælpe dig. Du skal bare vide, hvem du skal kontakte. Det er rart at vide, hvor du kan henvende dig, hvis uheldet skulle være ude. Hos AirHelp kan du få hjælp, hvis du for eksempel skulle opleve en SAS strejke, bagageforsinkelse eller at miste en flyforbindelse. Lad os krydse fingre for, det ikke bliver aktuelt. Men hvis det skulle være nødvendigt, kan du heldigvis henvende dig hos AirHelp, som hjælper dig videre. Så! Rejs ud i verden og få dig nogle uforglemmelige oplevelser til livets rygsæk.

Har du haft nogle udfordringer med dine rejser til udlandet?

 

De bedste hilsner,

Maria