I forbindelse med et bryllup i Australien i vinteren 2018 valgte vi at bruge nogle dage i Singapore, hvor min kæreste har boet i 2 år. Det er en storby, der byder på mange naturoplevelser, da regnskoven er en del af byen. Det ser man ikke i så mange andre storbyer, hvilket gør Singapore lidt speciel på det punkt. Med sine kun 137 kilometer fra Ækvator, er der tropisk regskovsklima i Singapore og året rundt omkring 30 graders varme og høj luftfugtighed. Ud af de 5,6 millioner indbyggere, er de 39 procent udlændinge, som blandt andet er udstationeret i kortere eller længere perioder. Størstedelen af indbyggerne taler engelsk og du kan sagtens kommunikere med både taxachauffører, eskpedienter i butikker og på restauranter og hoteller.

Transport og prisniveau i Singapore

Det er ikke specielt dyrt at være i Singapore. Selvfølgelig kommer det an på, hvor du bor og hvor du vælger at spise. S$1 svarer til 5 danske kroner og du kan sagtens købe et måltid mad for S$2 i et Hawker Centre. Det er et madmarked, hvor du kan købe traditionelle retter fra de mange små boder. Det er et must, når du er i Singapore. Transportmæssig er der et meget velfungerende metrosystem, hvor du kan købe 24-timersbilletter eller en billet der gælder i to eller tre dage. Priserne for en 24-timersbillet er S$10, en to-dags billet koster S$16 og S$20 for en tre-dags billet.  Du kan også vælge at tage en taxa. Her varierer priserne lidt, men alt efter hvor mange I er af sted og hvor I skal hen, kan det godt betale sig at hoppe på en taxa. Hop on / hop off-busserne er den perfekte måde at skabe sig et overblik over storbyen. Her kommer du forbi alle de større attraktioner og kan få en idé om, hvor du vil hen i den tid, du har i byen. Det koster omkring 200 danske kroner og du kan vælge mellem to forskellige ruter. Du kan iøvrigt skifte mellem de to ruter i løbet af 24-48 timer, alt afhængig af din billettype.

Tree Top Walk i MacRitchie Resevoir Park

I MacRitchie Resevoir Park finder du den 25 meter høje fritstående hængebro med en længde på 250 meter. Det er den første af sin slags, der blev bygget i landet. Fra hængebroen kan du se 360 grader rundt i regnskoven og alt efter vejret kan du også se højhuse i udkanten af regnskoven. Jeg tog en taxa fra morgenstunden og blev sat af ved parkeringspladserne på Lornie Road og Reservoir Road. Herfra fulgte jeg skiltene med MacRitchie Trail. Herfra er der cirka 4.5 kilometer til Tree Top Walken. Du kan også vælge at starte turen fra parkeringspladsen på Venus Drive og gå de cirka 2,5 kilomter til Tree Top Walken derfra. Det begyndte hurtigt at blive varmt, selvom klokken ikke var mere end 9.30. Jeg var glad for, jeg havde masser af vand med og nogle snacks. På stien mødte jeg et par aber i træerne og jo mere opmærksom jeg blev, jeg flere hørte og så jeg. På et tidspunkt var der en hel familie på 8-10 aber på stien og dem skal man altså gå langsomt og i en bue udenom. Jeg fulgte den gule rute, indtil jeg ramte den organge rute, som er et loop til Tree Top Walken, der iøvrigt er ensrettet. Det betyder, at du ikke kan vende om halvvejs over broen. Du er nødt til at fortsætte hele vejen over.  Jeg gik på broen med aber siddende på gelænderet og pludselig hopper én af dem op på skulderen af mig og prøver at åbne min taske. Den kunne åbenbart lugte et æble, der lå i bunden af min taske. Jeg dryppede muligvis en lille smule i mine underbukser og var utrolig taknemmelig for, at vagten råbte højt efter aben, så den hoppede væk igen.  På den anden side af broen fortsatte jeg af den orange rute mod Venus Drive. Dog med et smut på Venus Loop, hvor jeg mødte en anden turist halvejs igennem, der var på udkig efter dyr med sit enorme kamera. Han var sød at oplyse mig om, at der var spottet en forholdvis sjælden, men meget giftig slange, på ruten. Tak. Tusind tak for info. Hvis jeg bliver bidt af en giftig slange, er der ingen, som finder mig hurtigt og jeg går ruten alene. Så kan du selv gætte, hvor anspændt jeg var resten af loopen.  Ved parkeringspladsen på Venus Drive er der fine toiletfaciliteter. Da jeg kom frem, havde jeg gået knap 10,5 kilometer på 2,5 timer. Det skal siges, at jeg tog lidt billeder undervejs, men jeg fik også kapgangstempoet på indmellem i frygt for vilde aber, der var nærgående.

Vigtige informationer om området

Tree Top Walken har åbent fra kl. 9-17 og jeg anbefaler at starte allerede kl. 8, for at undgå alt for meget sol og varme, hvis du skal gå hele rundturen på omkring 10 kilometer. Under alle omstændigheder skal du huske en hat og rigeligt med vand. Der er lukket om mandagen, medmindre det er helligdag. Dobbelttjek inden du tager af sted. Det er vigtigt, at du pakker al mad ned i din taske og lyner den, da der er aber i regnskoven og de kan være ret nærgående. Du kan sagtens gå ruten i vandresandaler, gode kondisko eller trailsko. Jeg gik i XXX Download kort over ruterne i MacRitchie Resevoir Park her. Download guide til Tree Top Walk her.

Southern Ridges Walk

Midt i byens travlhed og vrimmel af mennesker og køretøjer, kan du gå op i regnskoven direkte fra gaden. Det er fascinerende at stige til tops og være midt i regnskoven, samtidig med at du stadig er i storbyen. Southern Ridges Walk er en 10 kilometer lang rute, hvis du kombinerer alle stierne, som kommer 36 meter over vejene mellem to bakketoppe. Vi startede ved Alexandra Road og gik gennem Telok Blangah Hill Park til den 274 meter lange arkitektoniske og særprægede gangbro, Hendersom Waves. Det er noget af en oplevelse at gå over broen, som snor og bugter sig gennem trætoppene. Du kan se skyskraberne, regnskoven og ud til Sentosa. I tidsrummet kl. 19-7 bliver Henderson Waves lyst op med LED-lys og vil helt sikkert også være et besøg værd i mørket. Vi fortsatte ad Mount Faber Road til Sakunthala’s Restaurant, hvor vi fik en velfortjent øl, cider og is, mens vi nød den fantastiske udsigt over havnen og Santosa. Herfra kan du tage en gondol ned til byen eller du kan vælge at gå, som vi gjorde ved at følge Marang stien til Telok Blanhga Road. Ruterne vi gik, endte med sammenlagt at blive en knap 3 kilometer lang tur. Du kan sagtens gå i almindelige sko på denne rute. Husk dog luftfugtigheden og vælg sko du kan ånde i. Vand skal du altid sørger for at have med dig og gerne en læskedrik til at supplere med. Der er et væld af dyreliv i området. Alverdens fugle og du kan også være heldig at se aber, så hold dine madvarer i din lukkede taske. Download kort over området.

Fort Canning Park

Fra Orchad Road kan du gå direkte op i Fort Canning Park. En lille naturperle midt i byen, hvor du kan sidde og slappe af på græsset, læse om de historiske monumenter eller blive klogere på flora, fauna og dyreliv. Parken havde stor betydning for Singapores historie. Battlebox – en underjordisk britisk kommandocentral under Anden Verdenskrig – er én af de historiske minder. Du kan dog kun komme ned og opleve Battlebox med en guide.  Nu til dags bliver området blandt andet brugt til at afholde koncerter. Download kort over parken med den 2,5 kilometer rute.

Gardens by the Bay

Den 101 hektar store grønne oase byder på mere end 1,5 millioner planter præsenteret på smukkeste vis. Siden åbningen i 2009 har Gardens by the Bay vundet mange anerkendelser. Blandt andet Landscape Award fra World Architecture News i 2013. Best Attraction in Asia Pacific fra Travel Weekly i 2015. Bedste oplevelsesseværdighed til Singapore Tourism Awards 2019. Hver aften klokken 19.45 og klokken 20.45 er der Garden Rhapsody, som er et lysshow i de 18 arkitektoniske supertrees på 25-50 meter, mens der bliver spillet musik. Du kan vælge, om du vil betale 40 danske kroner (voksen) for at komme 22 meter op i træerne og gå en runde eller du vil nyde udsigten fra jorden. Bæredygtighed har været hovedfokus under udformningen af supertrees og de kan blandt andet bruges som kølesystem og nogle af træerne har solpaneler, hvor strømmen bruges til de daglige lysshow. “Flower dome” er en kuppel med blandt andet en blomstermark, en Sydamerikansk-, Sydafrikansk- og Australsk have samt stor samling af baobabtræer. Temperaturen er 23-25 grader og luftfugtigheden er 60-80 procent. Flower dome er 195.000 m3 og har åben dagligt fra klokken 9-21. “Cloud forest” er en kuppel med regnskov, verdens højeste indendørs vandfald og ikke mindst en cloud walk helt oppe under kuplens glastag. Det hele er bygget op omkring et 35 meter højt bjerg. Temperaturen er 23-25 grader og luftfugtigheden er 80-90 procent. Cloud forest er 153.000 m3 og har åben dagligt fra klokken 9-21. Vi betalte 140 danske kroner for adgang til begge kupler og det var uden tvivl alle pengene værd. Frem for at gå blandt et hav af turister på skyway’en under lysshowet, valgte vi at tage op i en af de andre supertrees og drikke et glas vin på tagbaren. Her er en storslået udsigt over Gardens by the Bay, marinaen og byen.  Udstillinger, åbningstider, priser med mere finder du her.

Singapore Botanic Gardens

Vi nåede desværre ikke at besøge den botaniske have i løbet af de få dage, vi havde i Singapore. Det må blive næste gang, for den botaniske have er på UNESCO’s verdensarvsliste og har verdens største samling af orkidéer. Du finder alle informationer om Singapore Botanic Garden her. Min kæreste var der, da han var udstationeret, så billederne er fra dengang, men ikke desto mindre giver det mig virkelig lyst til at se det med egne øjne næste gang. Du finder botanisk have her.
Der er ingen tvivl om, at jeg skal tilbage til Singapore. Der er utrolig meget at se i den pulserende storby dækket i grønne områder og regnskov.  Du finder en masse relevant information om storbyen på VisitSingapore lige her. Find flere forslag til naturoplevelser i Signapore her.

Hvad vil du gerne opleve, når du skal til Singapore?

De bedste hilsner,

Maria